Våra anläggningar

Närproducerat och tillverkat i Sverige är uttryck som ligger många svenskar varmt om hjärtat. Visste du att över 90% av de produkter som vi säljer är tillverkade i just Sverige?

På Orkla Foods Sverige tillagar vi vår mat och dryck på sju olika platser runtom i Sverige. Från Eslöv i söder till Vansbro i norr. Dessutom har vi ett lager i Uddevalla och huvudkontoret hittar du i Malmö.

Säkert och hållbart

För oss är det inte bara viktigt att tillaga väldigt god mat. Som ett stort matföretag är matsäkerhet, hållbarhet och en säker arbetsplats a och o, och naturligtvis något som vi arbetar med dagligen.

Vi ställer höga krav inom Orkla-koncernen och vi arbetar också med externa märkningar, certifieringar och riktlinjer för att hålla en hög och säker nivå på det vi gör. Här nedan är några exempel på vad vi arbetar med och strävar efter att uppfylla:

  • BRC Global Standard for Food Safety: A-grade
  • GlassChek Quad: X-ray of glass packages
  • FSC The Forest Stewardship Council: sustainable packages
  • Global Compact: 10 principles
  • ILO International Labour Organization: rules and regulations
  • ISO 17025, ISO 14001
  • MSC – Marine Stewardship Council
  • KRAV/EU-organic certification
  • Fair Trade certification
  • Kosher approval

Var kommer maten från?

Här finns möjlighet att snabbt lära känna våra olika produktionsanläggningar, för att få en bättre förståelse för hur all den goda mat svenska folket njuter av faktiskt hamnar på tallriken hos favoritrestaurangen eller i barnens magar via skollunchen.

Innan resan börjar, vill vi gärna skryta lite om att sedan 2016 så är all elenergi på Orkla Foods Sveriges anläggningar förnyelsebar. Något vi är mycket stolta och glada för! Vill du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete så hittar du det under avsnittet Hållbarhet i menyn ovan.

Annars är det bara att scrolla neråt för en guidad tur genom Sverige och våra anläggningar.