
Marlene hyllar det lokala med klimatsmart Jämtländsk fusion
“Barnens favoriter är ett jättebra tema – det är ju faktiskt dem vi lagar maten åt” För Marlene Toven är det självklart att laga mat
Next is Now – vår plattform med initiativ för att skapa framtidens mat redan idag – har utsetts till finalist i Livsmedelspriset 2021.
Next is Now – vår plattform med initiativ för att skapa framtidens mat redan idag – har utsetts till finalist i Livsmedelspriset 2021.
Prisutdelning och offentliggörande av vinnaren sker den 21 oktober under en bankett på Livsmedelsdagarna i Tylösand. Nätverket “Livsmedel i fokus” delar sedan 1964 årligen ut Livsmedelspriset till ”personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling.”
Naturligtvis är vi extremt stolta och glada över denna finalplats, och hedrade över att få befinna oss i final tillsammans med så många andra fina finalister.
Deras motivering lyder: För initiativet ”Next is Now” som är en plattform för hållbar och hälsosam mat. Här skapar företaget debatt, initiativ och koncept för att ökatakten på hållbar omställning och underlätta för sina kunder att ställa om.
Naturligtvis har vi brunnit för hälsa och hållbarhet under lång tid. Men våren 2019 uppstod vårt samlingsbegrepp för detta i form av Next is Now, och sedan dess har vi arbetat extremt intensivt med vår plattform, där vi på alla plan försöker driva utvecklingen av hållbarhets- och hälsofrågorna framåt, med målet att både vi själva och hela branschen ska bli så hållbar som möjligt. Next is Now är kort och gott vår plattform kring hälsa, hållbarhet och framtidens mat.
Next is Now innehåller bland annat föredrag, events och workshops som går ut på att träffas för att informera, nätverka, skapa dialog och utveckla nya samarbeten, där målet är att skapa gemensamma actionlistor för planetens och hälsans skull.
Här finns även klimatberäknade recept, färdiga koncept och temaveckor anpassade för olika typer av verksamheter (såsom skola, restaurang och hotell), som du kan ta del av och implementera redan idag.
Tillsammans gör vi skillnad på riktigt.
“Barnens favoriter är ett jättebra tema – det är ju faktiskt dem vi lagar maten åt” För Marlene Toven är det självklart att laga mat
“De yngre eleverna tror att min rätt, ‘Vilda Limpan’, är något som hoppar runt” Patrik vill se till att husmanskosten inte försvinner och han brinner
“När jag serverat den här typen av rätt har den varit väldigt populär bland alla årskurser.” Daniel Nygårds recept till Fast Fusion Climate Week är
“Fast Fusion Climate Week är ett viktigt initiativ, men det behövs ett större engagemang från pedagoger och föräldrar” Niklas Båmstedt är kock för låg- och
Vår webbplats placerar cookies på din enhet om du har godkänt det i webbläsarinställningarna. Cookies används för att förbättra webbplatsen, samt för analys och intressebaserad reklam.
Läs mer om Orklas behandling av personuppgifter, inklusive rätten till tillgång