
Nu lanseras FELIX Dillpicklad Gurka
FELIX Dillpicklad Gurka fyller ett efterlängtat hål på burgarmarknaden. I nära samarbete med Sveriges främsta burgarexperter, Burgerdudes, har vi tagit fram en gurka som passar
Ida kallar eleverna för sina gäster och vill inspirera dem till grönare och mer hälsosamma måltider.
Ida kallar eleverna för sina gäster och vill inspirera dem till grönare och mer hälsosamma måltider.
Ida Lindgren jobbar som köksmästare på Stenkulan skola i Lerum. Hon har tagit fram en rätt till Fast Fusion Climate Week där eleven får sätta sin egen prägel gällande smakerna.
Jag inspireras av våra elever, eller gäster som jag kallar dem, och att alla gillar olika. Därför ville jag att de skulle få göra sin egen wrap med en vegoprodukt som bas och där de sedan får lägga till sina favoritgrönsaker. Jag tänkte mycket på smak, färg och textur. Det ska vara krispigt, se fräscht ut och vara gott.
Anamma Pulled Vego som jag har valt är smaksatt med BBQ-sås, så den är igenkänningsbar för många gäster. Den är omtyckt och poppis på vår skola och ett bra komplement till andra proteiner.
Svinn är ju “svi(n)n-bra” och det finns en hel del man kan göra med resterna. Pickla de överblivna grönsakerna, lägg dem i soppor och använd dem i bröd. Om det blir över av Anamma Pulled Vego kan du bland annat göra en god pastagratäng och såsen kan förslagsvis användas som dressing på salladsbordet.
Klimatveckor är viktigt för att man på ett roligt sätt kan inspirera gästerna till att välja en mer grönare och hälsosammare måltid.
Ett roligt sätt för eleverna att vara mer delaktiga är att jobba mer med klimatsmart mat året om. På vår skola kör vi med gästkockar från årskurs 3 som får vara med i köket varje onsdag. Där får de lära sig mer om matlagning, råvaror och till exempel baka bröd som de sedan får bjuda på sina kompisar på eller ta med hem.
Vi har även ett matgalleri som står i skolrestaurangen med olika teman. Det kan vara allt från olika baljväxter till en grönsak man inte är så bekant med. På så sätt lockar man elevernas intresse och nyfikenhet.
Ett tema jag hade uppskattat är Gästens val där eleven får göra sin röst hörd. Jag tänker att eleverna får ge förslag på en maträtt eller ett recept som alla i skolan kan rösta på och som vi i köket sedan ska tolka/laga. Att göra barnen mer delaktiga så att vi får med dem på klimatresan tror jag är viktigt.

FELIX Dillpicklad Gurka fyller ett efterlängtat hål på burgarmarknaden. I nära samarbete med Sveriges främsta burgarexperter, Burgerdudes, har vi tagit fram en gurka som passar

Mos är inte bara mos. Valet av mos kan avgöra om du får ett smidigt eller ett stressat flöde i ditt restaurangkök. Vilket mos du serverar kan

Anamma gör det nu ännu enklare att servera goda och växtbaserade måltider. Dessutom nyckelhålsmärkta och tillagade i Sverige. Vi säger välkommen till solros och ärta.

Våra fyrkantspizzor har länge gjort det enkelt för dig att servera riktigt goda pizzor till dina gäster i farten. Nu släpper vi två nya, men