Vinnarna av Kockduellen 2024
Jana Issa och Alva Sigfridsson från Engelska skolan i Borås tog hem vinsten i Kockduellen 2024 med sin ravioli fylld med Formbar Baljväxtfärs från Anamma.
Varmt välkommen till vår Saluhall. 31 januari till 1 februari 2024 träffar du oss på Kistamässan i Stockholm. Då är det nämligen dags för Fastfood, Café & Restaurant Expo 2024.
Varmt välkommen till vår Saluhall. 31 januari till 1 februari 2024 träffar du oss på Kistamässan i Stockholm. Då är det nämligen dags för Fastfood, Café & Restaurant Expo 2024.
Vi på Orkla har under flera år varit en del av Fastfood, Café & Restaurant Expo, då med olika teman i mässmontern. I år kör vi på förra årets populära koncept som enklast kan beskrivas som en saluhall – eller “tre restauranger i en”.
Se recept på den goda maten från mässan
Baljramen med misobuljong, nudlar och pak choi | Sliders med svampduxelle | Sticky Korean | Wallenbergare 50/50 med potatispuré och grönärtscrème
Ladda ner receptblad med maten från mässan
Activation Manager Linda Dahlberg och Regional Account Manager Thomas Hennies berättar om vad man kan förvänta sig av årets Orkla Saluhall, varför det är viktigt att medverka på årets mässa, vilka nya produkter som kommer stå i centrum och vilka smarriga rätter som man kan provsmaka på.
Vi ville ha något som kunde återanvändas och inte vara begränsat till något specifikt varumärke, produkter eller koncept. Vår portfölj är ju väldigt bred och vi vänder oss till en bred målgrupp med allt ifrån små restauranger och gatukök till stora tillagningskök inom skola, vård och omsorg.
Hos Trattorian bjuder vi på kött och traditionella rätter, och i år får besökarna bland annat smaka på en Wallenbergare 50/50 med Felix Potatismos (där 50/50 innebär 50 procent animalisk färs och 50 procent vegetarisk färs).
I Pizzeria Klaro bjuds det på to-go-produkter såsom pizza och focaccia. Och i Vegideli kommer vi att överraska med smakrika vegetariska rätter, till exempel en Baljramen och Sticky Korean.
Alla dessa restaurangdelar har produkter från vår egen portfölj såklart.
Bredden! Och det är väl lite av dessa kök du hittar i traditionella saluhallar runt om i landet. Vi har med stor produktportfölj aldrig några problem med att våra produkter passar in i koncepten från år till år.
Det är recept och kompositioner som våra kulinariska kreatörer tagit fram under året till införsäljning av våra produkter. Då tyckte vi att dessa rätter passade utmärkt att servera även här. Det blir allt från traditionell husmanskost såsom schnitzel till spännande asiatiska rätter inom det plantbaserade.växt
Självklart! Det gäller ju att passa på att visa upp vad som är nytt men också att skapa nytt av befintligt sortiment. Vi kommer som nyheter att bjuda på rätter tillagade på Anamma Formbar Baljväxtfärs och en väldigt god Vegoburgare.
Sen om vi pratar om befintligt sortiment så kan ju en trogen produkt bli som ny genom att tillaga den på nya sätt och med nya smaksättare. Till exempel Anamma Vegobitar serveras som Sticky Korean, den vill man inte missa kan jag lova er.
Jätteviktigt, syns man inte så finns man inte. Detta är en jättebra mötesplats för att träffa och knyta till sig befintliga och nya kunder och för att visa upp vår portfölj.
En bra och säljande monter skapar alltid fördelar och intresse från kund. Förra året upplevde vi att det var en nyfikenhet att besöka vår monter och ta del av våra erbjudanden.
En säljande och inspirerande monter visar också vårt engagemang som företag att utöka ”träffskalan” med fler kunder därute och som vi i normala fall kanske inte har möjlighet att besöka. Det är en mötesarena som banar väg för ett bra samarbete och affär från bådas håll kan man säga.
Alla kunder är lika viktiga. För att få ett bra utfall så behöver vi lägga lika stor vikt på både nya såsom gamla kunder.
Ja, det kommer vi att göra såklart, men ett år i taget. Först får man se till att besöka oss i år där man hittar Orkla Saluhall på monterplats J:08, precis vid den ena entrén.
Vi ser fram emot att få träffa alla besökare och bjuda på våra kulinariska rätter!
Text: Sofie Strandberg
Jana Issa och Alva Sigfridsson från Engelska skolan i Borås tog hem vinsten i Kockduellen 2024 med sin ravioli fylld med Formbar Baljväxtfärs från Anamma.
Det var första året som Lerums kommun medverkade i Fast Fusion Climate Week – men definitivt inte det sista. Att ha med två av kommunens
Har vi råd med hållbarhet? Hur löser man dagens lunch i framtiden? Vad är så kallad hybrid-matlagning? Hur lagar man bra mat för en liten
Som en del av vårt hållbarhetsarbete och i enlighet med ett EU-direktiv, har Ekströms, Jokk, Liva Energi och Önos fått nya fastsittande korkar på sina
Vår webbplats placerar cookies på din enhet om du har godkänt det i webbläsarinställningarna. Cookies används för att förbättra webbplatsen, samt för analys och intressebaserad reklam.
Läs mer om Orklas behandling av personuppgifter, inklusive rätten till tillgång