
Makrill – en näringstät munsbit i portion
Fet fisk är svårslaget när det gäller näringstät (och god!) mat. Vår klassiska grovhackade makrillfilé i tomatsås finns nu tillgänglig i praktisk portionsförpackning. Perfekt att
Anamma Formbar Vegofärs har varit en succé sedan lanseringen. Inte bara för att den är god. Den har fantastiska bindande egenskaper, ger minimalt steksvinn och är enkel att dryga ut med andra råvaror.
Anamma Formbar Vegofärs har varit en succé sedan lanseringen. Inte bara för att den är god. Den har fantastiska bindande egenskaper, ger minimalt steksvinn och är enkel att dryga ut med andra råvaror.
Våra två varianter av Anamma Formbar Vegofärs är riktigt uppskattade i allt från skolköken till restaurangerna. Men precis som vilken råvara som helst, så kräver de kärlek, hantverk och arbete för att bli så bra som möjligt. Och visst vill du väl servera dina gäster den absolut godaste maten?
Det är dock ingen raketforskning som krävs för att lyckas, så du kan vara helt lugn. Allt som krävs är lite kunskap och tips på vägen. De formbara vegofärserna från Anamma är precis som vi på Orkla FoodSolutions. De ÄLSKAR nämligen samarbeten! Så om du bara är lite kreativ med att dryga ut och blanda vegofärserna med andra råvaror, så kommer matmagi att uppstå i slutändan.
En bra sak att ha med sig från start är att de formbara vegofärserna är fettsnåla. Tillsätt därför gärna fett i form av olja eller mejeriprodukter för att bättra på smak och textur.
Nästa grundtips att tänka på är att färserna tappar i princip ingen egen vätska vid tillagning. Detta gör det väldigt enkelt att beräkna mängden som behöver tillagas. Eventuellt steksvinn som du får sen, beror således på vad du drygar ut färsen med. Har dessa högt vätskeinnehåll, får du mer steksvinn.
En annan viktig sak som spelar stor roll för slutresultatet, är att vegofärsen alltid måste vara kall och att det som tillsätts i färsen också måste vara kallt. Detta för att vegofärserna ska behålla sina formbara egenskaper.
När vi nu vet att rätt utdrygningsgrad är nyckeln till framgång för att uppnå bästa slutresultat, så kvarstår frågan – med vad?
Eftersom du kan använda nästan vad som helst som har egen textur och som ger volym, så rekommenderar vi att du tänker svinnsmart. Minska ditt matsvinn genom att använda överblivet kokt ris, kokt potatis, bröd, rotfrukter, gröt, mos, kokta gryn såsom couscous, bulgur, quinoa, och så vidare. Till och med en överbliven bolognese kan fungera.
Det du adderar måste också vara finfördelat i små bitar. Stora bitar av till exempel vitkål binder inte färsen som den ska.
Tänk även på att det som tillsätts ska vara mjukt. Exempelvis ska rotfrukter vara genombakade eller kokta, och brödet ska vara blötlagt. Även blötlagda havregryn fungerar utmärkt att dryga ut den formbara färsen med. Vill du vara extra svinnsmart så testa att blötlägga med vätskan från tomater och gurka som du hackat eller skivat tidigare. Det ger nämligen en extra umamismak.
Då de formbara vegofärserna från Anamma har fenomenalt bra bindande egenskaper, är de i sig själva också perfekta att använda som ett medel för att dryga ut animaliska färser.
Vi har ända sedan lanseringen av Anamma Formbar Vegofärs för flera år sedan, predikat kring just de bindande egenskaperna. Och hur man kan använda vegofärserna för att dryga ut de animaliska färserna.
Nu börjar 50/50 (lika delar Anamma Formbar Vegofärs och animalisk färs) att ”poppa upp” på fler ställen. Så förhoppningsvis blir både kockar och matgäster alltmer öppna för denna typ av lösning framöver.
Prova själv att blanda 50/50 av animalisk färs och Anamma Formbar Vegofärs för att skapa helt nya måltidsalternativ. Att blanda animalier och vegetariska produkter kan underlätta för ”grönsakskritiska” gäster att anpassa sina smaklökar till vegetarisk kost.
Genom denna simpla lösning halveras nästan klimatavtrycket i en 50/50-servering, jämfört med en helanimalisk servering.
Det kallar vi win/win!
I så fall rekommenderar vi att du kontaktar din lokala säljare för att få mer information. Vi har nämligen ännu fler tips, mängder av inspiration och konkreta exempel på hur 50/50 verkligen ser ut i praktiken. Samtidigt kan vi erbjuda hela utbildningsträffar för större organisationer.
För precis som Anamma Formbar Vegofärs, tror vi att samarbete är vägen till framgång för samtliga parter.
Fet fisk är svårslaget när det gäller näringstät (och god!) mat. Vår klassiska grovhackade makrillfilé i tomatsås finns nu tillgänglig i praktisk portionsförpackning. Perfekt att
Ingen har väl missat sommarens succéfilm Barbie. Genom denna har även färgen rosa fått ett uppsving. Inte minst i sociala medier, där rosa även hittat
Den formbara vegofärsen från Anamma gjorde succé när den kom för några år sedan. Nu kommer ytterligare en variant som inte bara är nyckelhålsmärkt, den
Vi behöver alla få i oss mer grönsaker, och med riktigt goda Lecora Green Burger blir det ännu enklare att få lunchgästerna att välja mer
Vår webbplats placerar cookies på din enhet om du har godkänt det i webbläsarinställningarna. Cookies används för att förbättra webbplatsen, samt för analys och intressebaserad reklam.
Läs mer om Orklas behandling av personuppgifter, inklusive rätten till tillgång