
Nu lanseras FELIX Dillpicklad Gurka
FELIX Dillpicklad Gurka fyller ett efterlängtat hål på burgarmarknaden. I nära samarbete med Sveriges främsta burgarexperter, Burgerdudes, har vi tagit fram en gurka som passar
Med Fast Fusion Climate Week sätter vi klimatet och hälsan för våra skolbarn i fokus. En temavecka som gjort succé på skolor runtom i hela Sverige och som får fler deltagare år efter år.
Med Fast Fusion Climate Week sätter vi klimatet och hälsan för våra skolbarn i fokus. En temavecka som gjort succé på skolor runtom i hela Sverige och som får fler deltagare år efter år.
Under veckan får alla skolor som är med, tillgång till klimatsmarta recept, pedagogiskt material och skyltning. I år är temat street food.
Camilla Sump Johansson, Kulinarisk Kreatör på Orkla FoodSolutions är en av skaparna bakom årets recept. Hon har tagit fram en riktigt smarrig vegoburgare tillsammans med sina kollegor. Att laga mat som barn känner igen och älskar är nyckeln till framgång. Det är så man lyckas servera mer klimatsmart och vegetarisk mat som går hem hos barnen, enligt Camilla.
Temat street food känner alla barn igen och det kan då bli lättare för barn som inte testat växtbaserat att göra det. Känner de igen maten, är de mindre skeptiska. Man får jobba med smaker och stilar man känner igen, och street food är populärt.
För att få barn, det vill säga våra gäster, att äta vegetarisk mat så måste vi komma bort från böngrytorna och sojakorven, och skapa modern mat. Utifrån det tog jag fram receptet på Albondigas. Genom att byta ut lammfärsen mot vegetarisk färs blir det precis likadant och precis lika gott.
Vi har sju recept för veckan och fem av dem är från skolkök i Sverige som skickat in sina receptförslag. Alla recept kollas igenom så att de uppnår kraven på en måltid, att det ska gå att laga till många och ha ett visst näringsinnehåll.
Sedan har de vinnande kockarna fått komma ner till vårt kök på Orkla Foods Sverige i Malmö där de lagat recepten och vi har spelat in filmer som finns på Fast Fusion Climat Weeks konceptsida.
Det är lättare om det är någon i köket som kan engagera dem som jobbar på skolan. Det behövs engagemang kring klimat och matfrågan hos både rektor, pedagoger och kök.
I Lomma kommun har de bjudit in alla föräldrar och skickat ut en biljett som gör att de kan komma och prova maten en gång under klimatveckan. Man behöver stöd från föräldrarna och alla behöver äta mer klimatsmart för våra barns framtid.
Text: Karin Ericson

FELIX Dillpicklad Gurka fyller ett efterlängtat hål på burgarmarknaden. I nära samarbete med Sveriges främsta burgarexperter, Burgerdudes, har vi tagit fram en gurka som passar

Mos är inte bara mos. Valet av mos kan avgöra om du får ett smidigt eller ett stressat flöde i ditt restaurangkök. Vilket mos du serverar kan

Anamma gör det nu ännu enklare att servera goda och växtbaserade måltider. Dessutom nyckelhålsmärkta och tillagade i Sverige. Vi säger välkommen till solros och ärta.

Våra fyrkantspizzor har länge gjort det enkelt för dig att servera riktigt goda pizzor till dina gäster i farten. Nu släpper vi två nya, men