Falafel & Burgers testar nya Naturli’ Burger

Fredrik Kassam och David Fredriksson är klassiska kockar, skolade i den franska skolan och gamla barndomsvänner från Dalby i Skåne. Numera brassar de burgare tillsammans i Saluhallen i Malmö.

2020-08-20

Fredrik och David på Falafel & Burgers.

De beslöt sig bara en dag för att de ville göra något ihop, egentligen ville de nog bara baka pizza faktiskt. De stod och brassade burgare ihop i Lund när hela burgartrenden dykt upp och så fick de en förfrågan om de ville göra en grej i Saluhallen i Malmö – varav det blev hamburgare och falafel. En riktigt bra kombo i hjärtat utav Malmö – Falafel & Burgers – det vegetariska kontra köttet och ihop.

Så på den vägen är det. De är inga burgarkockar från början, utan klassiskt skolade kockar som ville göra en egen grej, det vill säga – att göra burgare och att tjäna pengar.

VAD ÄR EN GOD BURGARE FÖR ER?
“Det viktiga är råvaran. Ett bra bröd, ett bra protein (om det är kött eller vegetariskt), samt en god sås – det tycker vi är en bra burgare.”

VEM ÄR MÅLGRUPPEN FÖR NATURLI’ BURGER?
“Medvetna personer över alla ålderskategorier – mer eller mindre alla frågar efter en vegetarisk eller vegansk burgare idag.”

MÅSTE MAN TRYCKA PÅ ATT DET ÄR VEGETARISKT ELLER VEGANSKT PÅ MENYN?
“Det är bra att tala om för gästen vad det är de ska äta, så att de kan göra ett aktivt val om de vill ha kött eller exempelvis Naturli’ Burger. Dölj inte, ljug inte, utan berätta vad det är, så tar folk sina egna beslut och gör ett aktivt val om de önskar kött eller vegetariskt.”

VAD ÄR BRA MED NATURLI’ BURGER?
“Dels att den är vegansk och vegetarisk, och dels att den smakar väldigt bra. Framför allt så är det smaken och konsistensen på Naturli’ Burger som vi tycker är betydligt bättre än de vi smakat och haft tidigare inom det vegetariska området.”

VAD TYCKER NI OM TEXTUREN?
“Den är rätt köttlik tycker vi. Den påminner lite om en Smash Burger – luftig och fin på något sätt. Och vi friterar den, så att den blir lite krispig på ytan också, vilket vi tycker blir ett perfekt slutresultat.”

Smaken och konsistensen på Naturli’ Burger tycker vi är betydligt bättre än de vi smakat tidigare.

VAD HADE NI FÖR TANKE MED RECEPTEN?
“Vår tanke var att göra dem precis som våra andra burgare och fortsätta på den linjen bara. Vi tror inte att vegetarianer eller veganer vill ha det på något annat sätt, utan de vill ha samma konsistens och samma smaker som alla andra.”

VEM TROR NI VÄLJER NATURLI’ BURGER?
“Den yngre publiken kommer nog att vara först på bollen, eftersom att de är en väldigt medveten målgrupp. Men vi tror även att våra kontorsgäster och alla som kommer och äter lunch var dag kommer att välja denna burgare, i alla fall för att testa. Alternativ är alltid bra.”

VARFÖR SKA MAN ÄTA BURGARE HOS JUST ER?
“Vi tror att de flesta andra kanske inte alltid tillagar allting a la minute, dvs på beställning, vilket vi gör. Vi har rätt så höga smaker och kryddar rätt ordentligt likaså och det kan också skilja sig lite från andra ställen som kanske vill vara mer mainstream och inte vill sticka ut för mycket.”

VARFÖR SKA GÄSTEN VÄLJA EN VEGANSK BURGARE HOS ER?
“För att den kommer att smaka och kännas som en kötthamburgare helt enkelt, men att den är vegansk. Och den kommer att vara god!”


Se filmerna


Spana in recepten i broschyren

Olika uppslag från Naturl'i-broschyren


Vidare läsning

Next is Now – vår plattform kring framtidens mat.

Restaurangtrender och tips.

Fast food-trender och tips.

Hur du planerar din egen klimatsmarta veckomeny.

Vårt veganska varumärke Naturli’.


Externa länkar

Falafel & Burgers.

Falafel & Burgers på Facebook.

Falafel & Burgers på Instagram.

Falafel & Burgers på Burgerdudes.

Rankinglista Malmö på Burgerdudes.