Webinar: Next is Now

Tillsammans fortsätter vi resan med Next is Now, plattformen för arbete kring hållbar och hälsosam mat, genom att släppa nya och spännande intervjuer med både befintliga och nya experter. Utifrån den samlade kunskapen som finns, vet vi NU vilka actions vi måste ta för att öka takten kring klimatsmarta måltider och den generella folkhälsan i Sverige.

Tillsammans med experter och forskare slår vi nu hål på några av de myter som existerar inom området, samt presenterar konkreta actions vi gemensamt kan ta med Er.

Tillsammans gör vi skillnad!

Next Is Now på blå bakgrunde med rotfrukter och grönsaker.
Entrén på Slagthuset med en mässbesökare och Next is Now-flaggor i taket.
Personifierat mellanöstern i olika smaker från konceptet Next is Now
Nio filmrutor i blå och röd med vit text som säger

MISSA INGET!

Så fort vi öppnar inbjudan till våra kommande event/webinar kan du alltid läsa om det här. Vi föreslår dock att du följer oss i sociala medier och via vårt nyhetsbrev för att hålla dig ordentligt uppdaterad.

Hashtag: #orklafoodsolutions | Instagram: orklafoodsolutionsse | Facebook: Orkla FoodSolutions SE | LinkedIn: Orkla FoodSolutions Sverige

TIDIGARE WEBINAR OCH EVENT
FRÅN NEXT IS NOW

Ellinor och Jens på Next is Now Matfestival-scenen.
Ellinor och Jens på Next is Now Matfestival-scenen.

NEXT IS NOW MATFESTIVAL
18 MAJ 2022

Äntligen fick vi träffas live igen efter pandemin för att diskutera framtidens hållbara och hälsosamma mat. Och SOM vi träffades! Med en festival fylld av musik, uppträdanden, god mat, diskussioner, föreläsningar, utställare, härligt mingel, och mycket mer.

Under en heldag i Folkets Park i Malmö, samlades flera hundra människor inom branschen, för att sprida och dela kunskap. Med syfte att bidra till en bättre hälsa för oss själva och vår planet. Samtidigt som vi lagar riktigt god mat.

LÄS SUMMERING OCH SE NEXT IS NOW MATFESTIVAL

Sara Westerlin leder Next is Now - Peptalk.
Sara Westerlin leder Next is Now - Peptalk.

NEXT IS NOW: PEPTALK
22 APRIL 2021

Vi kan inte längre fokusera på uttrycket framtidens mat, vi måste istället lyfta fram konkreta actions som vi kan ta här och nu.

Denna uppdatering av plattformen Next is Now innehöll nya intervjuer med forskare och experter från olika delar av branschen. Det bröts bland annat klassiska myter gällande vegetarisk kost, och under programmet sammanställdes en lista med hela 18 konkreta actions som vi alla kan börja arbeta med redan idag.

LÄS SUMMERING OCH SE NEXT IS NOW: PEPTALK

Agneta Påander och Ellinor Persson på webinaret Next is Now - It's time for action.
Agneta Påander och Ellinor Persson på webinaret Next is Now - It's time for action.

NEXT IS NOW: IT'S TIME FOR ACTION
11 SEPTEMBER 2020

Agerar vi inte NOW, så har vi inget NEXT där framme! 11 september 2020 körde vi årets störst event. Covid-19 hindrade oss från att ses fysiskt, men istället för att ställa in så ställde vi om, och sände live från Clarion Hotel Sign i Stockholm. Det blev en heldag med trender och föredrag från experterna, samt flera nedstamp i verkligheten inom skola, restaurang och hotell/event. Tittarna deltog också aktivt genom att skicka in frågor till de som var på scenen.

LÄS SUMMERING OCH SE NEXT IS NOW: IT’S TIME FOR ACTION

Marcus, Alain, Mai-Lis och Karin på scenen för cookalong 1 på Next is Now.
Marcus, Alain, Mai-Lis och Karin på scenen för cookalong 1 på Next is Now.

NEXT IS NOW: LÖSNINGARNA
25 SEPTEMBER 2019

Vi samlade många av de viktigaste aktörerna i livsmedelsbranschen, för att prata lösningar kring hur vi tillsammans kan rädda planeten och samtidigt få alla att äta mer hälsosamt. Vi bjöd på föreläsningar med experter, frågestund, cookalongs med provsmakningar och debatt. Vi berättade om Orklas hållbarhetsarbete samtidigt som vi presenterade lösningar och vidare actions utifrån den feedback vi fick under vårens event. En riktigt bra dag med härlig energi och uppmaning till fortsatta samarbeten.

LÄS SUMMERING OM NEXT IS NOW: LÖSNINGARNA

Den engagerade panelen svara på frågor från eventdeltagarna.
Den engagerade panelen svara på frågor från eventdeltagarna.

NEXT IS NOW: FRAMTIDENS MAT
24 MAJ 2019

I samband med Skåne Innovation Week, bjöd vi på Orkla FoodSolutions in till Studio i Malmö, för en fullmatad förmiddag med högintressanta föreläsningar, paneldebatt och mingel. Deltagarna fick en också möjlighet att komma med egna konkreta hållbarhetsförslag på vad vi tillsammans kan göra för att få fler att äta hållbar och hälsosam mat inom food service-branschen.

Vi förde samman politiker, branschfolk och många fler för att ta reda på vad allmänheten vill att vi fokuserar mest på i det arbete vi gör.

LÄS SUMMERING OM NEXT IS NOW: FRAMTIDENS MAT

ANDRA WEBINAR FRÅN ORKLA FOODSOLUTIONS

Sara Westerlin och Carolina Tengblad på Orkla Foods Sverige.
Sara Westerlin och Carolina Tengblad på Orkla Foods Sverige.

Vi har kört en del event och webinar tidigare, som du säkert skulle vara intresserad av att kika på i efterhand.

Via The Food Hub spanar vi in de kommande trenderna inom Food Service och under det vegetariska konceptet Gott & Grönt har vi bland annat kört utbildningswebinar med allt från genomgång av produkter och råvaror, till trender, myter kring vegetarisk kost och “Chef’s Show”.

TILL SIDA MED TIDIGARE WEBINAR/EVENT

VAD ÄR NEXT IS NOW?

Rollup i entrén till Next is Now-eventet från Orkla FoodSolutions.
Rollup i entrén till Next is Now-eventet från Orkla FoodSolutions.

Med hjälp av experterna i branschen har vi tagit reda på hur nästa generations ätande kommer att se ut. Utifrån deras kunskaper och våra egna omvärldsinsikter ser vi ett antal tydliga trender som vi samlat under Next is Now – vår plattform kring framtidens mat.

Framtaget för att vi tillsammans med dig vill ligga i framkant och ta action när det kommer till framtidens matvanor, hållbarhet och industrins bidrag.

LÄS MER OM NEXT IS NOW

Ellinor Persson hälsar alla Next is Now-besökare välkomna.
Vår kock äter framtidens mat från konceptet Next is Now medan han kollar i sociala medier via sin Iphone
Ryggtavla som säger
Ann i teknikrummet på webinaret Next is Now - It's time for action.

Du hör väl av dig?

Är du sugen på att få mer inspiration och tips kring hur du ska utveckla din verksamhet? Eller är du kanske nyfiken på någon av våra produkter? Tveka inte att höra av dig till oss omedelbums med dina frågor.

https://www.orklafoodsolutions.se/kontakt/

Koll på det senaste!

Cirka en gång i månaden mailar vi ut ett nyhetsbrev med nyheter, koncept, tips, recept och en massa andra godsaker. Så för att inte missa något rekommenderar vi starkt att du registrerar dig till vårt finfina nyhetsbrev.

ANMÄLAN NYHETSBREV