Hälsa på maten: En klok kokbok för skolkidsen

Hälsa på maten är vårt lekfulla och pedagogiska receptmaterial för skola, förskola, skolcaféteria, fritidshem och föräldrar.

Hälsa på maten: En klok kokbok för skolkidsen

Hälsa på maten är vårt lekfulla och pedagogiska receptmaterial för skola, förskola, skolcaféteria, fritidshem och föräldrar.

Receptboken är resultatet av ett fint samarbete

Hälsa på Maten innehåller smarta, goda och hälsosamma recept på mellanmål, frukostar och luncher till små och stora barn. Framtaget i samarbete med forskare, folkhälsoutvecklare, kostchefer, pedagoger, konceptutvecklare och kockar.

Vi har tillsammans med våra grymma samarbetspartners skapat en klok kokbok, fullproppad med recept för barn, som vi hoppas att både du som står i skolköket eller klassrummet ska få stor glädje av tillsammans med barnen.

Med snygg pedagogik, tydliga receptbilder och en stor portion humor hjälper vi dig att uppfylla dina mål, och viktigast av allt – att fylla barnens magar med en god känsla och bra energi. Allt arbete är gjort med Livsmedelsverkets rekommendationer som bas.

Varför tog vi fram denna kokbok för skolbarn och pedagoger?

Av många anledningar. Forskning visar nämligen att om barn får vara med och laga maten som ska ätas, ökar också deras förståelse för kopplingen mellan mat och hälsa. Och det är när vi är barn som vi lägger grunden för de goda matvanorna.

Vi vet också att vi tillsammans kan äta oss själva friska, och att vi kan äta vår kära planet hel igen. Denna kokbok är således fullproppad med recept, pedagogik, tips och råd om hur man blir kompis med både rödbetor och sallad, hur vi ska våga laga mat utan pajkastning, samt hur en balanserad tallrik ser ut.

Hur löser vi problemet med sämre folkhälsa och en klimatkris?

Det enkla svaret på en komplicerad fråga lyder – tillsammans. Låt barnen vara med i själva matlagandet. Då skapas nämligen en positiv attityd till mat och inte minst till de så viktiga grönsakerna. Det är dags att släppa in barnen i köket och låta dem hälsa på maten! Utan krav, med en stor portion lust och lekfullhet, och på barnens villkor.

På vår konceptsida har samlat mer information om vad Hälsa på Maten innebär. Där finns också möjlighet att ladda ner hela materialet, olika favoritrecept samt pedagogiska affischer om några av våra viktigaste råvaror.

Kanske bäst av allt – du som arbetar som lärare eller med mat i skolans värld har möjlighet att beställa ett antal exemplar av vår finfina k(l)okbok till just din skola. Gå in på konceptsidan för mer information.

Dela med andra

Läs också…