Hälsa på Maten på Billehögsskolan

100 poäng fick vår kulinariska kreatör Johan Holster av barnen när han besökte Billeshögskolan i Billeberga, som en del av deras belöning för ett gott arbete inom Generation Pep!

Hälsa på Maten på Billehögsskolan

100 poäng fick vår kulinariska kreatör Johan Holster av barnen när han besökte Billeshögskolan i Billeberga, som en del av deras belöning för ett gott arbete inom Generation Pep!

Se när Orkla FoodSolutions hälsar på Billeshögsskolan med Hälsa på Maten

Kocken Johan Holster rör i grytorna.
Play Video about Kocken Johan Holster rör i grytorna.

Generation Pep erbjuder skolor ett kostnadsfritt stöd för att komma igång med sitt systematiska hälsoarbete. Det innebär bland annat att skolan får hjälp att arbeta mer med fysisk aktivitet och bättre matvanor för skolbarnen. Inom detta system har skolorna möjlighet att låsa upp olika belöningar för goda insatser.

Eftersom vi på Orkla FoodSolutions tycker att det är viktigt att få med sig goda och hälsosamma matvanor redan i tidig ålder, har vi valt att stötta Generation Pep genom att vara en del av det belöningssystem som skolorna har möjlighet att uppnå via sitt arbete. När en skola väl uppnår en viss nivå enligt Generation Pep:s kriterier, under en begränsad period, kommer någon av våra kulinariska kreatörer ut till skolan och lagar upp mellanmål samt lunch från vårt koncept och vår kloka kokbok – Hälsa på Maten. Vi står dessutom för produkterna från vårt sortiment under denna dag.

Grattis till Billeshögsskolan

Strax innan 2021 var till ända, gav sig vår kulinariska kreatör Johan Holster iväg på en utflykt till Billeberga. Det var nämligen dags att besöka en av de skolor som gjort ett utomordentligt arbete med matvanor och fysisk aktivitet – Billeshögsskolan. Här i skolköket arbetar Rebecca Kronquist som produktionsledare tillsammans med sitt team, och de välkomnade Johan med hög energi och mycket värme. Köket ansvarar inte bara för Billeshögsskolans meny, utan de tillagar även maten åt tre andra förskolor, så det är mycket mat som ska fixas här. Varje dag.

Kocken Rebecca Kronquist.

Viktigt med vegetariskt och med samarbete

I köket så berättade Rebecca att de alltid serverar minst ett vegetariskt alternativ varje dag. Men en gång i veckan så är det enbart vegetariskt som gäller, och då finns det två olika alternativ att välja på. Man har också ett väldigt bra samarbete mellan skolan och köket, vilket de är glada för. Det underlättar nämligen arbetet och skapar bättre förutsättningar för att lyckas nå ut till barnen.

Dagen till ära, så bjöds skolbarnen på vegobullar av Formbar Vegofärs från Anamma. De vegetariska bullarna kammade, trots vissa skeptiska miner i början, hem hela hundra poäng! Innan det var dags att tacka för oss, så fixade Johan även lite “mellis”, och då bjöds det på rostade gryn med bland annat Lättsockrat Äppelmos från Önos som tillbehör.

För att se allt roligt som hittades på under dagen, kika gärna i filmklippet längre upp på sidan.

Text: Thomas Adolfsson

Hand som håller i slev, och rör bland bullar gjorda på Anamma Formbar Vegofärs.

Dela med andra

Läs också…