
Fyrkantspizza Kebab och Margherita – två nya smaker lanseras
Nu lanserar vi Fyrkantspizza Kebab och Fyrkantspizza Margherita – två nya, men klassiska smaker i vårt sortiment för fyrkantspizza. Våra fyrkantspizzor gör det enkelt för
“Barnens favoriter är ett jättebra tema – det är ju faktiskt dem vi lagar maten åt“
För Marlene Toven är det självklart att laga mat med en tydlig koppling till Jämtland.
Hennes rätt, Taco à la Jämtland, är en hyllning till regionens smaker med älgfärs, svamp och lingon. Genom att kombinera vilt med klimatsmarta ingredienser hoppas hon inspirera eleverna på Wargentinskolan att välja hållbara måltider.
På Wargentinskolans gymnasium i Östersund jobbar Marlene Toven som kock och har lagat mat i skolans kök i åtta år. För henne är det superviktigt att maten uppskattas av eleverna.
– Jag älskar att laga mat, särskilt när eleverna tycker om det. På gymnasieskolor har vi ofta lite bättre budget, vilket gör det roligare och enklare att laga bra mat, säger hon.
– Det är väl superbra, det är ju faktiskt dem vi lagar mat för.
– Jämtland är ju känt för vilt och jag älskar det! Alla smaker jag tycker om finns där – salt, syrligt och starkt. Jag har använt älgfärs och Anamma Formbar Baljväxtfärs i ett 50/50-upplägg. Sen har jag lagt till lingonfluff, blåbärschutney och stekt svamp. Den här rätten symboliserar verkligen Jämtland.
– Ja det har jag, detta är verkligen en höstlig rätt med rårivna morötter, lingon och svamp där alla råvaror gifter sig fint.
– Färsen kan användas till köttfärssås, lasagne, gratänger och soppor. Samma sak med svampen – den funkar i gratänger och soppor eller på salladsbuffén. Blåbärschutneyn kan man hälla i bubbelvatten och få ett gott blåbärsvatten eller använda till blåbärsdricka.
– Båda är jätteviktiga, man måste vara tydlig och man äter ju med ögonen också. Gymnasieelever kan vara kräsna, men i den här rätten är det rena ingredienser och mycket färg, det ser gott ut. Det tydliga namnet gör att alla direkt förstår att det är vilt och var rätten kommer ifrån.
– Vi pimpar matsalen och har extra fokus på vegetarisk mat under veckan.
– Eleverna hos oss är faktiskt duktiga på att äta vegetariskt året om. Vi har till exempel en svamplasagne som är väldigt populär.
Nu lanserar vi Fyrkantspizza Kebab och Fyrkantspizza Margherita – två nya, men klassiska smaker i vårt sortiment för fyrkantspizza. Våra fyrkantspizzor gör det enkelt för
“De yngre eleverna tror att min rätt, ‘Vilda Limpan’, är något som hoppar runt” Patrik vill se till att husmanskosten inte försvinner och han brinner
“När jag serverat den här typen av rätt har den varit väldigt populär bland alla årskurser.” Daniel Nygårds recept till Fast Fusion Climate Week är
“Fast Fusion Climate Week är ett viktigt initiativ, men det behövs ett större engagemang från pedagoger och föräldrar” Niklas Båmstedt är kock för låg- och
Vår webbplats placerar cookies på din enhet om du har godkänt det i webbläsarinställningarna. Cookies används för att förbättra webbplatsen, samt för analys och intressebaserad reklam.
Läs mer om Orklas behandling av personuppgifter, inklusive rätten till tillgång