Listig som Johan & Hasse

Att vara kock, kulinarisk kreatör, krögare eller kökschef handlar till stor del om list.
Och att våga be om hjälp.

Listig nog att veta hur du kan minimera din egen arbetsinsats, samtidigt som du maximerar den output du får. Och ibland kan det vara bra att svälja stoltheten och våga be om hjälp. I synnerhet när det gäller att undvika tidstjuvande arbetsuppgifter som bokstavligen stjäl din uppmärksamhet från mer värdeskapande (och många gånger roligare) aktiviteter.

Denna filosofi är inte unik för något kök, utan gäller rakt över hela ledet. Oavsett om du befinner dig i köket på en hetsig skola, eller på en välfylld lunchkrog. Alla kan göra dessa kloka val. Alla kan vara listiga, helt enkelt.

Låt oss kika på hur det kan gå till. Vilket kök vill DU effektivisera?

JOINA JOHAN ELLER HÄNG MED HASSE

Johans ansikte på grön bakgrund.

JOHAN I SKOLKÖKET

Hasses ansikte på blå bakgrund.

HASSE I RESTAURANGKÖKET

Listig som Johan i skolköket.
Johan bär bleck i skolköket.
Johan bär bleck i skolköket.

HÄNG MED TILL SKOLAN

Johan arbetar till vardags i en skola och ansvarar för att den mat som serveras också äts upp och är till belåtenhet för flera hundra barn och ungdomar. Varje dag.

Inte konstigt att det krävs lite effektivisering och list för att hinna lösa det pusslet.

JOHANS FILMER

Häng med Johan in i köket och ta del av hans vardagsbestyr, och få samtidigt svar på hur han kan vara så fruktansvärt effektiv.

JOHANS BUDSKAP

Johan har ett antal budskap till dig som du gärna får ta del av. De kommer att underlätta livet i köket för dig. Om du väljer att följa dem.

Klicka på respektive bild för att få upp pdf och läsa mer.

JOHANS PRODUKTVAL

Eller tja, det är ju naturligtvis våra produkter, men här hittar du i alla fall de produkter som Johan skapar magi med i sina filmer.

Gröntonad bild där Johan håller upp ett bleck i skolköket.

Listig som Hasse i restaurangköket.
Kökschefen Hasse vispar i en bunke.
Kökschefen Hasse vispar i en bunke.

INIFRÅN RESTAURANGKÖKET

Glutenintoleranta gäster. Rulla köttbullar. Undvika svinn. Det finns många saker att ta hänsyn till i restaurangköket. Så hur får man arbetet att gå ihop utan att ha åtta armar?

Inte konstigt att det krävs lite effektivisering och list för att hinna lösa det pusslet.

HASSES FILMER

Häng med Hasse in i köket och ta del av hans vardagsbestyr, och få samtidigt svar på hur han kan vara så fruktansvärt effektiv.

HASSES BUDSKAP

Hasse har ett antal budskap till dig som du gärna får ta del av. De kommer att underlätta livet i köket för dig. Om du väljer att följa dem.

Klicka på respektive bild för att få upp pdf och läsa mer.

HASSES PRODUKTVAL

Här hittar du de av våra produkter som Hasse använder när han kapar tid och skapar magi i sitt kök.

Lilatonad bild där Hasse och hans kollegor arbetar i köket.

Du hör väl av dig?

Är du sugen på att få mer inspiration och tips kring hur du kan arbeta med teman kring maten i skolorna? Eller är du kanske nyfiken på någon av våra produkter? Tveka inte att höra av dig till oss omedelbums med dina frågor.

KONTAKTUPPGIFTER

Koll på det senaste!

Cirka en gång i månaden mailar vi ut ett nyhetsbrev med nyheter, koncept, tips, recept och en massa andra godsaker. Så för att inte missa något rekommenderar vi starkt att du registrerar dig till vårt finfina nyhetsbrev.

ANMÄLAN NYHETSBREV