Lyxiga laxqueneller på spett när Ulrika sätter menyn
Till årets klimatvecka har kocken Ulrika Karlsson tänkt rejält utanför boxen och gjort en BBQ-rätt på Laxqueneller i buljong från Abba. Från hyllvärmare till en
Next is Now – vår plattform med initiativ för att skapa framtidens mat redan idag – har utsetts till finalist i Livsmedelspriset 2021.
Next is Now – vår plattform med initiativ för att skapa framtidens mat redan idag – har utsetts till finalist i Livsmedelspriset 2021.
Prisutdelning och offentliggörande av vinnaren sker den 21 oktober under en bankett på Livsmedelsdagarna i Tylösand. Nätverket “Livsmedel i fokus” delar sedan 1964 årligen ut Livsmedelspriset till ”personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling.”
Naturligtvis är vi extremt stolta och glada över denna finalplats, och hedrade över att få befinna oss i final tillsammans med så många andra fina finalister.
Deras motivering lyder: För initiativet ”Next is Now” som är en plattform för hållbar och hälsosam mat. Här skapar företaget debatt, initiativ och koncept för att ökatakten på hållbar omställning och underlätta för sina kunder att ställa om.
Naturligtvis har vi brunnit för hälsa och hållbarhet under lång tid. Men våren 2019 uppstod vårt samlingsbegrepp för detta i form av Next is Now, och sedan dess har vi arbetat extremt intensivt med vår plattform, där vi på alla plan försöker driva utvecklingen av hållbarhets- och hälsofrågorna framåt, med målet att både vi själva och hela branschen ska bli så hållbar som möjligt. Next is Now är kort och gott vår plattform kring hälsa, hållbarhet och framtidens mat.
Next is Now innehåller bland annat föredrag, events och workshops som går ut på att träffas för att informera, nätverka, skapa dialog och utveckla nya samarbeten, där målet är att skapa gemensamma actionlistor för planetens och hälsans skull.
Här finns även klimatberäknade recept, färdiga koncept och temaveckor anpassade för olika typer av verksamheter (såsom skola, restaurang och hotell), som du kan ta del av och implementera redan idag.
Tillsammans gör vi skillnad på riktigt.
Till årets klimatvecka har kocken Ulrika Karlsson tänkt rejält utanför boxen och gjort en BBQ-rätt på Laxqueneller i buljong från Abba. Från hyllvärmare till en
Vällagad och spännande husmanskost är ledordet för Per Månsson som serverar cirka 200 elever i matsalen varje dag. För Fast Fusion Climate Week har han
Victoria brinner för att jobba klimatsmart och för att göra eleverna nyfikna. Genom att engagera dem med “från jord till bord tänk” har hon både
En klassiker i klimatsmart tappning blev resultatet när köksmästarna i Partille kommun skulle ta fram en maträtt till Fast Fusion Climate Week. Med målet att
Vår webbplats placerar cookies på din enhet om du har godkänt det i webbläsarinställningarna. Cookies används för att förbättra webbplatsen, samt för analys och intressebaserad reklam.
Läs mer om Orklas behandling av personuppgifter, inklusive rätten till tillgång