
Välkommen till Orkla Saluhall på mässan
8-9 mars öppnar vi upp Orkla Saluhall på Fastfood, Café & Restaurant Expo 2023 i Stockholm. Du hittar oss på monterplats J:08. 8-9 mars öppnar
Ännu ett år delar vi på Orkla FoodSolutions ut priset för Årets Gröna Måltid i White Guide Junior. 2022 går förstaplatsen till Mariebergsskolan i Örebro. Hurra!
Ännu ett år delar vi på Orkla FoodSolutions ut priset för Årets Gröna Måltid i White Guide Junior. 2022 går förstaplatsen till Mariebergsskolan i Örebro. Hurra!
På Mariebergsskolan har köket lyckats skapa en grönskande vacker meny som får barnen att själva välja vegetariskt. Nu ska de fira med hemgjord äppelpaj till alla 300 elever i åk F-6. Susanne Andersson är kökschef på Mariebergaskolan.
“Vi är jätteglada och förvånade. När White Guide var hos oss höll vi på att göra våra hemgjorda vegetariska biffar som är väldigt populära så det kan vara därför och vi har en väldigt mysig matsal med kristallkronor och lägger upp maten väldigt fint”, säger Susanne Andersson.
Skolan har en helt grön dag i veckan och en vegetarisk rätt varje dag som ställs först i serveringen för att barnen då gärna smakar, 84% av inköpen är ekologiska och man har ett tallrikssvinn på 6%. Dessutom jobbar köket aktivt med att dra ner köttkonsumtionen genom att göra semirätter där man blandar ut med baljväxter.
“Vi har hållit på i säkert tio år och det börjar lossna mer och mer. Förr kunde vi inte ens skriva att det var vegetariskt, nu frågar många efter det.”
En vinnande faktor tror Susanne är att de är ett sammansvetsat team som jobbat ihop i många år och drar åt samma håll. Hennes tips till andra skolor som vill servera mer vegetariskt är:
“Ge inte upp och kör bara på, till slut så går det.”
En grön vinnare som har insett att vägen till barnens hjärtan går via exceptionellt vacker och vällagad mat, med eller utan kött.
Text: Karin Ericson
8-9 mars öppnar vi upp Orkla Saluhall på Fastfood, Café & Restaurant Expo 2023 i Stockholm. Du hittar oss på monterplats J:08. 8-9 mars öppnar
Linda Bjarle är livsmedelscontroller på Helsingborgs stad. Hon delar med sig av hur de rådande tuffa tiderna påverkar verksamheten och prioriteringarna för måltidsutvecklingen inom den
I en osäker period ville vi ta reda på vad Visita som bransch- och arbetsgivarorganisation kan göra för dig som driver företag inom besöksnäringen. I
För åttonde året i rad hålls Kockduellen då grundskoleelever tävlar i matlagning över hela Sverige. Tävlingens huvudingrediens blir Anamma Formbar Vegofärs Ärta från Orkla FoodSolutions.
Vår webbplats placerar cookies på din enhet om du har godkänt det i webbläsarinställningarna. Cookies används för att förbättra webbplatsen, samt för analys och intressebaserad reklam.
Läs mer om Orklas behandling av personuppgifter, inklusive rätten till tillgång