
Vilket mos är du?
Mos är inte bara mos. Valet av mos kan avgöra om du får ett smidigt eller ett stressat flöde i ditt restaurangkök, och påverka både tempo och
Vinnarna i White Guide Junior är utsedda och priset för Årets Gröna Skolmåltid gick till Annerstaskolan i Huddinge. Vi sponsrade priset, med hopp om att det ska inspirera ännu fler att skapa en grönare meny i skolköket.
Vinnarna i White Guide Junior är utsedda och priset för Årets Gröna Skolmåltid gick till Annerstaskolan i Huddinge. Vi sponsrade priset, med hopp om att det ska inspirera ännu fler att skapa en grönare meny i skolköket.
För nionde året i rad uppmärksammas Sveriges bästa skolkök av White Guide Junior. Nytt för i år är priset ”Årets Gröna Skolmåltid” som gick till Annerstaskolan med motiveringen att de gjort det till en mission att avskaffa ordet vegetariskt och serverar mat som är en färgsprakande jordenruntresa. Köksmästaren Michael Bäckman var på plats.
– Detta var en fantastisk bekräftelse på vår satsning på den gröna skolmåltiden som vi har ägnat ett och ett halvt år att utveckla, säger Michael.
De som nominerats till Årets Gröna Måltid har gjort ett aktiv skifte mot en växtbaserad meny med minst två helt vegetariska dagar i veckan. För Orkla FoodSolutions var det självklart att sponsra detta pris.
– Det känns extra bra att stötta ett initiativ som är i linje med det vi själva tror på och jobbar för varje dag. Att inspirera till mer hållbar och hälsosam mat inom skolan”, säger Ellinor Persson, Marketing Manager på Orkla FoodSolutions.
Priset delades ut igår kväll, 3 november, på White Guide Junior galan i Helsingborg, med representanter från den offentliga sektorn i hela Sverige.
För att ni gjort det till er mission att avskaffa ordet ”vegetarisk”. I denna restaurang är det MAT som serveras och den är allt annat än grön! Här blir måltiden till en färgsprakande jordenruntresa som skvallrar om en eventuell framtid där köttet inte behövs.
Text: Karin Ericson
Mos är inte bara mos. Valet av mos kan avgöra om du får ett smidigt eller ett stressat flöde i ditt restaurangkök, och påverka både tempo och
Anamma lanserar nu två nya växtbaserade produkter som gör det enklare för storkök att servera vego på ett gott, hållbart och varierat sätt: Anamma Vegofärs
Nu lanserar vi Fyrkantspizza Kebab och Fyrkantspizza Margherita – två nya, men klassiska smaker i vårt sortiment för fyrkantspizza. Våra fyrkantspizzor gör det enkelt för
“Barnens favoriter är ett jättebra tema – det är ju faktiskt dem vi lagar maten åt” För Marlene Toven är det självklart att laga mat