Vällagad och spännande husmanskost från Per
Vällagad och spännande husmanskost är ledordet för Per Månsson som serverar cirka 200 elever i matsalen varje dag. För Fast Fusion Climate Week har han
Vinnarna i White Guide Junior är utsedda och priset för Årets Gröna Skolmåltid gick till Annerstaskolan i Huddinge. Vi sponsrade priset, med hopp om att det ska inspirera ännu fler att skapa en grönare meny i skolköket.
Vinnarna i White Guide Junior är utsedda och priset för Årets Gröna Skolmåltid gick till Annerstaskolan i Huddinge. Vi sponsrade priset, med hopp om att det ska inspirera ännu fler att skapa en grönare meny i skolköket.
För nionde året i rad uppmärksammas Sveriges bästa skolkök av White Guide Junior. Nytt för i år är priset ”Årets Gröna Skolmåltid” som gick till Annerstaskolan med motiveringen att de gjort det till en mission att avskaffa ordet vegetariskt och serverar mat som är en färgsprakande jordenruntresa. Köksmästaren Michael Bäckman var på plats.
– Detta var en fantastisk bekräftelse på vår satsning på den gröna skolmåltiden som vi har ägnat ett och ett halvt år att utveckla, säger Michael.
De som nominerats till Årets Gröna Måltid har gjort ett aktiv skifte mot en växtbaserad meny med minst två helt vegetariska dagar i veckan. För Orkla FoodSolutions var det självklart att sponsra detta pris.
– Det känns extra bra att stötta ett initiativ som är i linje med det vi själva tror på och jobbar för varje dag. Att inspirera till mer hållbar och hälsosam mat inom skolan”, säger Ellinor Persson, Marketing Manager på Orkla FoodSolutions.
Priset delades ut igår kväll, 3 november, på White Guide Junior galan i Helsingborg, med representanter från den offentliga sektorn i hela Sverige.
För att ni gjort det till er mission att avskaffa ordet ”vegetarisk”. I denna restaurang är det MAT som serveras och den är allt annat än grön! Här blir måltiden till en färgsprakande jordenruntresa som skvallrar om en eventuell framtid där köttet inte behövs.
Text: Karin Ericson
Vällagad och spännande husmanskost är ledordet för Per Månsson som serverar cirka 200 elever i matsalen varje dag. För Fast Fusion Climate Week har han
Victoria brinner för att jobba klimatsmart och för att göra eleverna nyfikna. Genom att engagera dem med “från jord till bord tänk” har hon både
En klassiker i klimatsmart tappning blev resultatet när köksmästarna i Partille kommun skulle ta fram en maträtt till Fast Fusion Climate Week. Med målet att
“Havets Lasagnette är en maträtt som går att variera i oändlighet” – så beskriver kocken Anneli Fransén sitt bidrag till årets Fast Fusion Climate Week,
Vår webbplats placerar cookies på din enhet om du har godkänt det i webbläsarinställningarna. Cookies används för att förbättra webbplatsen, samt för analys och intressebaserad reklam.
Läs mer om Orklas behandling av personuppgifter, inklusive rätten till tillgång