
Marlene hyllar det lokala med klimatsmart Jämtländsk fusion
“Barnens favoriter är ett jättebra tema – det är ju faktiskt dem vi lagar maten åt” För Marlene Toven är det självklart att laga mat
Inlagd sill som bränner på tungan. Smörgåsgurka som kokar i mikrovågsugnen. Det är inte alltid lätt att ta seden dit man kommer. Därför har vi tagit fram en enkel guide som vi hoppas ska kunna underlätta arbetet i många kök.
Inlagd sill som bränner på tungan. Smörgåsgurka som kokar i mikrovågsugnen. Det är inte alltid lätt att ta seden dit man kommer. Därför har vi tagit fram en enkel guide som vi hoppas ska kunna underlätta arbetet i många kök.
Om du kommer till ett helt nytt land med väldigt annorlunda matkultur jämfört med vad du är van vid, är det naturligtvis inte heller så lätt att ha koll på hur alla olika maträtter och tillbehör brukar serveras. Flera av våra offentliga kunder har haft önskemål om hjälp och guidning kring detta, och nu har vi låtit deras önskan bli vår lag.
Vi har tagit fram en pedagogisk affisch som på ett enkelt sätt visar hur några av våra vanligaste tillbehörsprodukter kan serveras. Naturligtvis är vi öppna för att man hittar nya och kreativa sätt att servera dessa på, men för den som vill vara lite mer traditionell, kan denna guide förhoppningsvis vara till hjälp i pentryt/köket.
Affischen erbjuder guidning på tre olika språk (svenska, engelska, arabiska) och visar tips kring följande av våra produkter; rårörda lingon, lingonsylt, gelé, ketchup, smörgåsgurka, senap, rostad lök, inlagda rödbetor, sylt, äppelmos, Bostongurka/grillgurka och sill.
Vi är som sagt väldigt öppna för förslag på förbättringar, eller om vi på något vis kan bidra med ännu mer material som gör livet i det offentliga köket enklare. Så tveka inte att höra av dig med dina goda idéer.
“Barnens favoriter är ett jättebra tema – det är ju faktiskt dem vi lagar maten åt” För Marlene Toven är det självklart att laga mat
“De yngre eleverna tror att min rätt, ‘Vilda Limpan’, är något som hoppar runt” Patrik vill se till att husmanskosten inte försvinner och han brinner
“När jag serverat den här typen av rätt har den varit väldigt populär bland alla årskurser.” Daniel Nygårds recept till Fast Fusion Climate Week är
“Fast Fusion Climate Week är ett viktigt initiativ, men det behövs ett större engagemang från pedagoger och föräldrar” Niklas Båmstedt är kock för låg- och
Vår webbplats placerar cookies på din enhet om du har godkänt det i webbläsarinställningarna. Cookies används för att förbättra webbplatsen, samt för analys och intressebaserad reklam.
Läs mer om Orklas behandling av personuppgifter, inklusive rätten till tillgång