Rätt tillbehör till rätt maträtt

Inlagd sill som bränner på tungan. Smörgåsgurka som kokar i mikrovågsugnen. Det är inte alltid lätt att ta seden dit man kommer. Därför har vi tagit fram en enkel guide som vi hoppas ska kunna underlätta arbetet i många kök.

Inlagd sill som bränner på tungan. Smörgåsgurka som kokar i mikrovågsugnen. Det är inte alltid lätt att ta seden dit man kommer. Därför har vi tagit fram en enkel guide som vi hoppas ska kunna underlätta arbetet i många kök.

Om du kommer till ett helt nytt land med väldigt annorlunda matkultur jämfört med vad du är van vid, är det naturligtvis inte heller så lätt att ha koll på hur alla olika maträtter och tillbehör brukar serveras. Flera av våra offentliga kunder har haft önskemål om hjälp och guidning kring detta, och nu har vi låtit deras önskan bli vår lag.

Vi har tagit fram en pedagogisk affisch som på ett enkelt sätt visar hur några av våra vanligaste tillbehörsprodukter kan serveras. Naturligtvis är vi öppna för att man hittar nya och kreativa sätt att servera dessa på, men för den som vill vara lite mer traditionell, kan denna guide förhoppningsvis vara till hjälp i pentryt/köket.

Affischen erbjuder guidning på tre olika språk (svenska, engelska, arabiska) och visar tips kring följande av våra produkter; rårörda lingon, lingonsylt, gelé, ketchup, smörgåsgurka, senap, rostad lök, inlagda rödbetor, sylt, äppelmos, Bostongurka/grillgurka och sill.

Vi är som sagt väldigt öppna för förslag på förbättringar, eller om vi på något vis kan bidra med ännu mer material som gör livet i det offentliga köket enklare. Så tveka inte att höra av dig med dina goda idéer.

Ladda ner affisch i A3

Affisch med Rätt tillbehör till rätt maträtt som står inramad på en hylla med en växt i lerkruka bredvid.

Dela med andra

Läs också…