Lyxiga laxqueneller på spett när Ulrika sätter menyn
Till årets klimatvecka har kocken Ulrika Karlsson tänkt rejält utanför boxen och gjort en BBQ-rätt på Laxqueneller i buljong från Abba. Från hyllvärmare till en
Ingen har väl missat sommarens succéfilm Barbie. Genom denna har även färgen rosa fått ett uppsving. Inte minst i sociala medier, där rosa även hittat in i köken och maten. Ett fenomen som bland annat Rydebäcksskolan snappat upp.
Ingen har väl missat sommarens succéfilm Barbie. Genom denna har även färgen rosa fått ett uppsving. Inte minst i sociala medier, där rosa även hittat in i köken och maten. Ett fenomen som bland annat Rydebäcksskolan snappat upp.
I skolans värld handlar det ofta om att få barnen att äta sig mätta, och samtidigt inspirera dem till att våga testa nya saker och smaker. Då skadar det inte om man kan skoja till det och haka på aktuella trender som får barnen att längta lite extra efter just skollunchen.
I sociala medier har rosa och Barbie-inspirerade maträtter fullkomligt exploderat under sommaren. Eftersom många barn och ungdomar (och vuxna!) tyr sig till skärmarna, är det inte konstigt att vissa trender också sprids med blixtens hastighet.
Fredagen den 25 augusti var Kim Andersson, Key Account Manager hos oss på Orkla FoodSolutions, ute på en spännande tur. Han hälsade nämligen på i skolköket hos Rydebäcksskolan för att inspirera och hjälpa till att servera skolbarnen en härligt rosa temalunch med inspiration från Barbie och den rosa trenden.
På Rydebäcksskolan gick man verkligen in för sin temadag och laddade flera dagar i förväg. Skolrestaurangen var bland annat dekorerad med Barbie-dockor och rosa ballonger för att skapa ytterligare stämning. Medarbetarna i köket fixade t-shirts med knallrosa “B” på bröstet och flera av barnen klädde också upp sig lite extra i rosa – dagen till ära.
Vi på Orkla FoodSolutions älskar att se när skolkockar lägger lite extra kärlek i att skapa en rolig matupplevelse för de viktigaste människorna vi har – barnen. För att inspirera andra skolkök och storkök att hänga på trenden, har vi snickrat ihop ett busenkelt recept på just rosa pasta. Du hittar receptet i vår receptbank, och länk dit finner du naturligtvis längre ner på sidan. Eller spana in vår version av Barbie-pastan på vår TikTok-kanal.
Hjälten i att skapa den härligt rosa färgen är en av de naturligaste produkterna du kan tänka dig – frysta och färdigklyftade rödbetor från Felix. Rödbetor är söta, goda och kan varieras i det oändliga. Samtidigt innehåller de massor av godsaker i form av C-vitamin, kalium och järn. En självklar produkt att ha tillgänglig i frysen alltså.
Ett stort tack än en gång till Rydebäcksskolan för deras engagemang och de fina bilderna som du ser i denna artikel. Du hittar dem även på Instagram-kontot loveofgreenfood. Och inte minst för att vi fick vara med på denna härligt rosa temadag.
Text: Thomas Adolfsson
Till årets klimatvecka har kocken Ulrika Karlsson tänkt rejält utanför boxen och gjort en BBQ-rätt på Laxqueneller i buljong från Abba. Från hyllvärmare till en
Vällagad och spännande husmanskost är ledordet för Per Månsson som serverar cirka 200 elever i matsalen varje dag. För Fast Fusion Climate Week har han
Victoria brinner för att jobba klimatsmart och för att göra eleverna nyfikna. Genom att engagera dem med “från jord till bord tänk” har hon både
En klassiker i klimatsmart tappning blev resultatet när köksmästarna i Partille kommun skulle ta fram en maträtt till Fast Fusion Climate Week. Med målet att
Vår webbplats placerar cookies på din enhet om du har godkänt det i webbläsarinställningarna. Cookies används för att förbättra webbplatsen, samt för analys och intressebaserad reklam.
Läs mer om Orklas behandling av personuppgifter, inklusive rätten till tillgång