Skolor hakar på trenden med rosa pasta

Ingen har väl missat sommarens succéfilm Barbie. Genom denna har även färgen rosa fått ett uppsving. Inte minst i sociala medier, där rosa även hittat in i köken och maten. Ett fenomen som bland annat Rydebäcksskolan snappat upp.

Ingen har väl missat sommarens succéfilm Barbie. Genom denna har även färgen rosa fått ett uppsving. Inte minst i sociala medier, där rosa även hittat in i köken och maten. Ett fenomen som bland annat Rydebäcksskolan snappat upp.

I skolans värld handlar det ofta om att få barnen att äta sig mätta, och samtidigt inspirera dem till att våga testa nya saker och smaker. Då skadar det inte om man kan skoja till det och haka på aktuella trender som får barnen att längta lite extra efter just skollunchen.

Trender sprids snabbt nuförtiden, inte minst bland barn och ungdomar

I sociala medier har rosa och Barbie-inspirerade maträtter fullkomligt exploderat under sommaren. Eftersom många barn och ungdomar (och vuxna!) tyr sig till skärmarna, är det inte konstigt att vissa trender också sprids med blixtens hastighet.

Fredagen den 25 augusti var Kim Andersson, Key Account Manager hos oss på Orkla FoodSolutions, ute på en spännande tur. Han hälsade nämligen på i skolköket hos Rydebäcksskolan för att inspirera och hjälpa till att servera skolbarnen en härligt rosa temalunch med inspiration från Barbie och den rosa trenden.

Rosa pasta i ett bleck tillsammans med feta-ost och Vegetariska Delikatessbullar från Felix.

Rosa "Barbie-pasta" på storköksvis - med hjälp av rödbetsklyftor

På Rydebäcksskolan gick man verkligen in för sin temadag och laddade flera dagar i förväg. Skolrestaurangen var bland annat dekorerad med Barbie-dockor och rosa ballonger för att skapa ytterligare stämning. Medarbetarna i köket fixade t-shirts med knallrosa “B” på bröstet och flera av barnen klädde också upp sig lite extra i rosa – dagen till ära.

Vi på Orkla FoodSolutions älskar att se när skolkockar lägger lite extra kärlek i att skapa en rolig matupplevelse för de viktigaste människorna vi har – barnen. För att inspirera andra skolkök och storkök att hänga på trenden, har vi snickrat ihop ett busenkelt recept på just rosa pasta. Du hittar receptet i vår receptbank, och länk dit finner du naturligtvis längre ner på sidan. Eller spana in vår version av Barbie-pastan på vår TikTok-kanal.

Hjälten i att skapa den härligt rosa färgen är en av de naturligaste produkterna du kan tänka dig – frysta och färdigklyftade rödbetor från Felix. Rödbetor är söta, goda och kan varieras i det oändliga. Samtidigt innehåller de massor av godsaker i form av C-vitamin, kalium och järn. En självklar produkt att ha tillgänglig i frysen alltså.

Ett stort tack än en gång till Rydebäcksskolan för deras engagemang och de fina bilderna som du ser i denna artikel. Du hittar dem även på Instagram-kontot loveofgreenfood. Och inte minst för att vi fick vara med på denna härligt rosa temadag.

Text: Thomas Adolfsson

Kim i kock-kläder bredvid ett fång med rosa ballonger.

Recept på så kallad "Barbie-pasta" och information om Felix Klyftade Rödbetor

Bilder från Rydebäcksskolan

Dela med andra

Läs också…