En riktigt god Vegoschnitzel för restaurang och storkök

Nu kommer Anamma Vegoschnitzel för restauranger och storkök. Tillverkad i Sverige på sojaprotein, med cirka 60% lägre klimatpåverkan jämfört med en schnitzel på fläskkött. Dessutom är den både glutenfri och vegansk.

Nu kommer Anamma Vegoschnitzel för restauranger och storkök. Tillverkad i Sverige på sojaprotein, med cirka 60% lägre klimatpåverkan jämfört med en schnitzel på fläskkött. Dessutom är den både glutenfri och vegansk.

Vi vill hjälpa till i skiftet mot en mer grön framtid genom att erbjuda klimatsmarta produkter. Nu lanseras Anamma Vegoschnitzel som gör det möjligt att laga ännu mer hållbart och att erbjuda en mer varierad grön kost till många. Samtidigt som den löser många problem i köken då den är både glutenfri och vegansk. Dessutom har den redan hunnit bli populär bland konsumenter där hemma.

Flera fördelar med att servera Anamma Vegoschnitzel till gästerna

– Anamma Vegoschnitzel är baserad på sojaprotein, vilket gör den till ett bra val ur miljösynpunkt enligt WWF:s vegoguide. Sojabönor har låg klimatpåverkan. Att vi dessutom tillagar produkten i Sverige gör att den har ännu lägre klimatpåverkan, då vi i Sverige främst använder oss av förnybar el, säger Carina Greiff, Portfolio Team Manager på Orkla FoodSolutions.

Filosofin inom Anamma är att det ska vara enkelt och gott att äta grönt. Produkterna är glutenfria och veganska, vilket gör att de passar utmärkt för storkök och restaurang där många efterfrågar specialkost. Anamma Vegoschnitzel har gått hem hos både hos kockar och skolbarn som testat den. Det är helt enkelt en god och saftig schnitzel med spröd yta.

– Den är härlig att jobba med och flexibel att göra recept och menyer av, det finns oändliga möjligheter för variation, säger Johan Holster, Kulinarisk Kreatör på Orkla FoodSolutions.

Text: Karin Ericson

Snabbfakta om Anamma Vegoschnitzel:

  • Baserade på sojaprotein.
  • Vegansk.
  • Glutenfri.
  • Varje schnitzel väger cirka 75 gram.
  • God smak och bra konsistens med spröd yta.
  • Redan en populär produkt bland konsumenterna.
  • Passar bra överallt där schnitzlar brukar serveras. Från vägkrogar och lunchtallrikar, till skolrestauranger.
  • Tillagad i Sverige.

Se när Johan och Carina snackar om Anamma Vegoschnitzel

Kocken Johan och Produktchefen Carina i köket.
Play Video about Kocken Johan och Produktchefen Carina i köket.

Se när kocken Nina får testa Anamma Vegoschnitzel

Kockarna Nina och Johan i köket.
Play Video about Kockarna Nina och Johan i köket.

Recept, info och inspiration med Anamma Vegoschnitzel

Fyra olika uppslag med inspirationsbroschyr om Anamma Vegoschnitzel.

Dela med andra

Läs också…