
Marlene hyllar det lokala med klimatsmart Jämtländsk fusion
“Barnens favoriter är ett jättebra tema – det är ju faktiskt dem vi lagar maten åt” För Marlene Toven är det självklart att laga mat
Vi träffade Pim Sahlgren som driver Strandhuset i Sibbarp. Han berättade hur han tänker kring personal och fördelarna med att ha en kontinuitet i sin verksamhet året runt – för att bättre stå pall under högsäsong.
Vi träffade Pim Sahlgren som driver Strandhuset i Sibbarp. Han berättade hur han tänker kring personal och fördelarna med att ha en kontinuitet i sin verksamhet året runt – för att bättre stå pall under högsäsong.
– I åtta år har Pim Sahlgren drivit Strandhuset i Sibbarp. De har på dessa år gått från en liten kioskservering till 150 sittande gäster. Eller från en sommaröppen säsongskrog till en “året runt”-krog med många trogna gäster. Eller som Pim kallar dem – vänner.
– Det svåraste med att driva säsongskrog är helt klart att hitta kompetent och lojal personal. För oss är det viktigt att alla i vår serveringspersonal är genuina, trevliga och vågar vara sig själva, själva serveringen kan vi alltid lära upp.
– I köket är det lite annorlunda och självklart måste en viss standard kunna hållas och ett matintresse finnas hos kockarna. Fördelen med att nu vara en året runt krog, är att alla rutiner är noga utarbetade och finns på plats när sommarpersonalen börjar.
– Under högsäsongen på sommaren kommer många av våra gäster direkt från stranden, där de har spenderat många timmar utan mat och nu är vrålhungriga. För oss är det viktigt att servering sker snabbt. Vår mat, från beställning till mat i luckan tar 4-6 minuter. Maten är noga förberedd, utan att göra avkall på kvaliteten. Det krävs givetvis mycket förarbete, men det blir en win-win för alla.
– Det är så roligt att kunna erbjuda säsongsmat efter alla säsonger. Min favoritmatsäsong är trots allt inte sommaren, utan det är hösten. Då är det skördefest och svampsäsong. Det är så roligt att kunna erbjuda sina vänner det också, avrundar Pim.
“Barnens favoriter är ett jättebra tema – det är ju faktiskt dem vi lagar maten åt” För Marlene Toven är det självklart att laga mat
“De yngre eleverna tror att min rätt, ‘Vilda Limpan’, är något som hoppar runt” Patrik vill se till att husmanskosten inte försvinner och han brinner
“När jag serverat den här typen av rätt har den varit väldigt populär bland alla årskurser.” Daniel Nygårds recept till Fast Fusion Climate Week är
“Fast Fusion Climate Week är ett viktigt initiativ, men det behövs ett större engagemang från pedagoger och föräldrar” Niklas Båmstedt är kock för låg- och
Vår webbplats placerar cookies på din enhet om du har godkänt det i webbläsarinställningarna. Cookies används för att förbättra webbplatsen, samt för analys och intressebaserad reklam.
Läs mer om Orklas behandling av personuppgifter, inklusive rätten till tillgång