Supersnitsaren – en unik schnitzel gör entré
Lecora Schnitzel Supersnitsare 120 g är en riktigt god och frasig schnitzel som tack vare sin unika och runda form är perfekt att använda i
Vi träffade Pim Sahlgren som driver Strandhuset i Sibbarp. Han berättade hur han tänker kring personal och fördelarna med att ha en kontinuitet i sin verksamhet året runt – för att bättre stå pall under högsäsong.
Vi träffade Pim Sahlgren som driver Strandhuset i Sibbarp. Han berättade hur han tänker kring personal och fördelarna med att ha en kontinuitet i sin verksamhet året runt – för att bättre stå pall under högsäsong.
– I åtta år har Pim Sahlgren drivit Strandhuset i Sibbarp. De har på dessa år gått från en liten kioskservering till 150 sittande gäster. Eller från en sommaröppen säsongskrog till en “året runt”-krog med många trogna gäster. Eller som Pim kallar dem – vänner.
– Det svåraste med att driva säsongskrog är helt klart att hitta kompetent och lojal personal. För oss är det viktigt att alla i vår serveringspersonal är genuina, trevliga och vågar vara sig själva, själva serveringen kan vi alltid lära upp.
– I köket är det lite annorlunda och självklart måste en viss standard kunna hållas och ett matintresse finnas hos kockarna. Fördelen med att nu vara en året runt krog, är att alla rutiner är noga utarbetade och finns på plats när sommarpersonalen börjar.
– Under högsäsongen på sommaren kommer många av våra gäster direkt från stranden, där de har spenderat många timmar utan mat och nu är vrålhungriga. För oss är det viktigt att servering sker snabbt. Vår mat, från beställning till mat i luckan tar 4-6 minuter. Maten är noga förberedd, utan att göra avkall på kvaliteten. Det krävs givetvis mycket förarbete, men det blir en win-win för alla.
– Det är så roligt att kunna erbjuda säsongsmat efter alla säsonger. Min favoritmatsäsong är trots allt inte sommaren, utan det är hösten. Då är det skördefest och svampsäsong. Det är så roligt att kunna erbjuda sina vänner det också, avrundar Pim.
Lecora Schnitzel Supersnitsare 120 g är en riktigt god och frasig schnitzel som tack vare sin unika och runda form är perfekt att använda i
En kris kan komma närsomhelst och se ut på många olika vis. Vi besöker OutMeals, diskuterar beredskapsmat och Johan bjuder även på riktigt gott käk
Till årets klimatvecka har kocken Ulrika Karlsson tänkt rejält utanför boxen och gjort en BBQ-rätt på Laxqueneller i buljong från Abba. Från hyllvärmare till en
Vällagad och spännande husmanskost är ledordet för Per Månsson som serverar cirka 200 elever i matsalen varje dag. För Fast Fusion Climate Week har han
Vår webbplats placerar cookies på din enhet om du har godkänt det i webbläsarinställningarna. Cookies används för att förbättra webbplatsen, samt för analys och intressebaserad reklam.
Läs mer om Orklas behandling av personuppgifter, inklusive rätten till tillgång