Orkla tillhör hållbarhetstoppen

Orkla ligger i toppskiktet när beslutsfattare med inköpsansvar rankar de företag i Sverige som är bäst på hållbarhet, enligt undersökningen Sustainable Brand Index™ B2B 2019.

2020-01-30

Olika foton från Orkla samt loggan för Sustainable Brand Index.

Orkla landar in på en fin tredjeplats inom FMCG (Fast Moving Consumer Goods), och på en hedrande sjätteplats totalt bland alla branscher, när Sustainable Brand Index™ B2B nu har rankat hur pass hållbara de största företagen i Sverige 2019 uppfattas som. Undersökningen baseras på djupintervjuer med framförallt inköpare och andra beslutsfattare med inköpsansvar på små och medelstora företag.

– Vårt arbete med hållbarhet är idag en integrerad del av vår verksamhet, och en av de främsta drivkrafterna till att utveckla verksamheten framåt. Engagemanget är högt och vi är mycket stolta över en hedrande tredjeplats i kategorin FMCG för vår verksamhet inom B2B. Det är en fin bekräftelse på allt det fina arbete som gör gott idag och för kommande generationer, säger Orkla i ett gemensamt pressmeddelande.

Nu kämpar vi så klart vidare med vårt hållbarhetsarbete och hoppas göra ännu större skillnad framöver. Samtidigt hoppas vi att andra också ska inspireras av arbetet så att vi kan samarbeta för en bättre och mer hållbar framtid. Tillsammans.

Av: Thomas Adolfsson


Läs mer om

Undersökningen Sustainable Brand Index™ B2B 2019.

Officiella pressreleasen från Orkla.

Vårt hållbarhetsarbete.

Next is Now – vårt förhållningssätt gällande framtidens mat.

Hur du planerar din egen klimatsmarta veckomeny.