Smarta Julbord 2020 – Trend, tradition & take away

Julen är här! Eller åtminstone 2020 års upplaga av Smarta Julbord från oss på Orkla FoodSolutions. Och det är hög tid att planera för den kommande julserveringen, som i år kräver några extra varv av planerande för att veta hur man ska gå tillväga på bästa sätt. Förhoppningsvis kan vi guida och tipsa dig lite på vägen.

2020-09-30

Smarta Julbord 2020 från Orkla FoodSolutions.

“Vi älskar jul. Vi älskar smart jul. Och julen behöver inte nödvändigtvis innebära ångest, slit och jobb dygnet runt för alla kockar. Det kan vara enkelt, gott och alldeles, alldeles underbart. Eller vi kan ju i alla fall ha det som målbild.”, säger Mattias Jönsson, tidigare kock och sedan några år tillbaka Concept Development Manager på Orkla FoodSolutions.

Han är också en av kreatörerna bakom vårt koncept Smarta Julbord, som hjälpt kockar och restauranger att effektivisera sina julserveringar under flera år nu.

JULBORDET KRÄVER EXTRA STOR EFTERTANKE I ÅR
Med tanke på vilket år 2020 varit, med alla utmaningar som pandemin fört med sig, krävs det förmodligen lite extra eftertanke i år. Så att du kan få till en riktigt bra och säker lösning för alla som är julhungriga, och inte gå miste om den ökade tillströmningen av “sill-och-glögg”-glada gäster som högtiden brukar innebära.

Med pandemin och den ökande take-away-trenden i åtanke, har vi därför valt att fokusera lite extra på just möjligheten för gästerna, och inte minst alla alla företag, att ta med sig julbordet och avnjuta detta på egen vald plats.

SMARTA JULBORD – TREND, TRADITION & TAKE AWAY
I årets upplaga av Smarta Julbord kryddar vi alltså take away och catering med både trendigt och nymodigt tänkande, men naturligtvis även med en stor nypa tradition. Vi hjälper dig dessutom med tips på hur du kan tänka kring de olika varven som gästerna tar (eller ska ta, om de inte fastnar i en loop kring sillen).

Smarta Julbord ger dig även möjlighet att arbeta med mindre serveringar, vilket fungerar alldeles utmärkt för både sittande gäster, och för de som föredrar take away den här julen. Som julbonus har vi slängt in några riktigt schyssta tips för nyårsmiddagen. Hur gott som helst!

På vår konceptsida finner du ett stort antal kortfilmer där du enkelt kan hänga med när våra kulinariska kreatörer skapar julmagi i köket, så att du sedan kan knycka idéerna rakt av, eller få inspiration till att skapa dina egna julmästerverk. Filmer som helt enkelt visar hur du med hjälp av våra produkter och tips kan göra dina gäster nöjdare, och din julefrid fridfullare. Oavsett om du serverar läckerheterna som jultallrik eller i take away-boxar.

Här bjuds det på allt från salt till sött, från grönt till kött. (Funkar även som julklappsrim.)

SLUTET GOTT. ALLTING GOTT.
Så vad är kontentan då? Jo, vänd inte ut och in på dig själv för att dra egen sill. Bränn inte sönder alla dina grytor med gröt, eller rulla egna bullar bara för att de ska ligga i frysen ända till nästa jul. Det finns smarta genvägar, och det finns sätt att både spara tid och pengar. Inte minst med goda nätters sömn som belöning.

Vi bjuder på en av filmerna här nedan för att visa tanken med Smarta Julbord, men du hittar som sagt hittar massvis med tips- och receptfilmer på vår konceptsida, vars länk du finner om du scrollar ner liiiite till.

En riktigt god jul önskar vi dig och dina gäster. Har du frågor eller är nyfiken på att veta mer, så tveka inte att kontakta oss.

Stay safe och njut av julen, oavsett var du befinner dig.

Av: Thomas Adolfsson


Se filmen om Smarta Julbord 2020


Vidare läsning

Vårt julkoncept Smarta Julbord.

Årets Sill från Abba Gastronomi.

Next is Now – vår plattform gällande framtidens mat.

Kontakta oss gärna.