Smarta Julbord

Vegetariskt på julbordet

Välkommen till det gröna bordet

Play Video about Kockarna Christoffer och Johan står i ett kök.

Christoffer Vinke och Johan Liljegren hälsar dig välkommen till det gröna, växtbaserade och vegetariska bordet. Till hjälp har de bland annat Anamma – en skattkista (eller julklappssäck!) full av goda, veganska möjligheter.

Goda och gröna möjligheter

Play Video about Kockarna Christoffer och Johan står i ett kök. Christoffer pekar mot Johan.

Johan fixar julens godaste vegobullar

Johan Liljegren blandar friskt när han skapar sina gröna julbullar. Anamma Fombar Vegofärs av både soja och ärta, spad från picklade syltlökar, olika sorters senap, med mera. You name it. Och gott blir det!

Så gör du en julig grönkålspanna

Med Anamma Formbar Vegofärs kan du enkelt få till en riktigt god grönkålspanna som dessutom är vegetarisk.

Vill du istället hoppa på trenden med 50/50 (hälften animalisk och hälften växtbaserad färs) går det precis lika bra. Perfekt för de som inte är redo att ge upp köttet, men samtidigt vill minska sitt klimatavtryck.

Kålpudding i form och cornichons i skål, sedda ovanifrån.
Anamma Formbar Vegofärs, två påsar med både soja och ärta.

Juliga bullar av finaste växtfärsen

De formbara vegofärserna från Anamma är riktiga hjältar i köket. Med dessa som grund finns det inga gränser på hur kreativ du som kock kan vara. Skapa gästernas favoriträtter, men med en grön och mer hållbar bas.

Vegofärserna har utmärkta bindningsegenskaper, så du behöver inte tillsätta exempelvis ägg. Addera istället de kokta grönsakerna eller den finhackade salladen från gårdagen i färsen, så blir du dessutom en svinnhjälte.

Lär dig mer om vego från Anamma

Play Video

En produktionschefs tankar

Magnus beskriver hur vardagen kan se ut för en produktionschef i Eslöv, vars ansvar innebär att producera varor i en av de snabbast växande produktkategorierna i hela branschen.

Play Video

Johan på besök hos Anamma

Lär känna vår anläggning i Eslöv, där det mesta inom varumärket Anamma produceras och paketeras. Johan och Magnus tar dig med på en tur och avslutar med smaskiga recepttips.

Vegetarisk färslimpa i ett bleck, gjord på Anamma Formbar Vegofärs.

Bli en vegofärsmästare på nolltid

Anamma Formbar Vegofärs har varit en succé sedan lanseringen. Inte bara för att den är god. Den har fantastiska bindande egenskaper, ger minimalt steksvinn och är enkel att dryga ut med andra råvaror. 

Dina gäster förtjänar det bästa

Anamma Vegoprins ser till att ingen behöver missa en av de riktigt stora klassikerna på julbordet.

Anamma Vegobullar är baserade på soja och passar perfekt för dig som inte har tid att rulla egna vegobullar.

Mungbönfärs från Lecora är färdigkryddad och passar de som vågar experimentera lite med julens smaker.

Pizza, Carbonara och piroger sedda uppifrån. Samtliga tre skapade med Anamma Vegoskinkfärs.

Stort sortiment från växtriket

Oavsett om du föredrar hjälp på traven, eller om du vill göra allt från grunden i köket, så har vi produkter som underlättar.

Bullar och prinsar från Anamma, Felix och Lecora som smakar riktigt gott precis som de är. Eller så gör du något kreativt utifrån ditt eget recept med någon av de Formbara Vegofärserna. 

Mer jul

Missa inte all ljuvlig julinspiration från våra andra delar av julbordet.

Frågor på det?

Kockarna Christoffer och Johan står i ett kök. Christoffer pekar mot kameran.

Ta hjälp av ett gäng med stort hjärta

Vi vill precis lika gärna som du att både julen och ditt julbord ska bli lyckade. Att vi tillsammans lyckas skänka både glädje och fina minnen åt alla dina julmatsglufsande matgäster.

Tveka därför inte att kontakta oss om du har några frågor. Oavsett om det gäller produkter, tips, recept eller annat. 

Folieformar med köttbullar, vegoprins, brunkål, rödkål, inlagda gurkor, rödbetsklyftor och syltlök.
Dessert med risgröt, apelsin, clementin, kanel och stjärnanis. Serverad i högt glas. I bakgrunden syns en suddig kock med förkläde.
Tolv småburkar med olika sillinläggningar, sedda ovanifrån. De står på en marinblå och vit bakgrund.
Tre rätter serverade i olika skålar och tallrikar. På bordet ligger en grön duk och lite gröna kvistar som dekoration.
Jultallrik med sill, köttbullar, brunkål, risgröt, ägg och bröd.
Smarta smårätter av sill, räkor och risgröt.
En ljusskylt med texten "Pop up Christmas". Bredvid står staplar med pappmuggar i olika färger.
Tre bitar paj med dekoration ovanpå. Serverade på ett fat från en äldre servis.