Smarta Julbord

Småvarmt på julbordet

Välkommen till det småvarma bordet

Play Video about Kockarna Kristoffer och Johan står i köket med tillbehör från Felix framför sig.

Christoffer Vinke och Johan Liljegren hälsar dig välkommen till bordet där allt det småvarma finns. Köttbullar, rödkål, brunkål, Janssons Frestelse och massvis av tillbehör. 

Var svinnsmart i julköket

Play Video about Christoffer lutar sig mot bänken i köket medan Johan syns lite suddig i förgrunden.

Johan räddar köttbullar

Johan Liljegren visar hur du enkelt räddar köttbullarna som blev över. Gräddbrynta köttbullar med bland annat Felix Skånsk Senap och Önos Syltlök och rostad svartkål blir en perfekt lunchservering dagen efter.

Fixa Johans succépaté

Paté är ett måste på julbordet i många delar av vårt avlånga land. För att göra den lite klimatklokare, utan att för den delen kompromissa något med smaken, har vi tagit fram en variant med 50/50. Alltså hälften animalisk färs och hälften växtbaserad.

Servera med utsökt svartvinbäsraspic för total succé!

Grönpepparpaté på ett fat, från konceptet Smarta Julbord.
Önos Cornichons, Felix Ekologiska tärnade rödbetor, Bähncke Rostad Lök.

Julens goda tillbehör

Tärnade rödbetor, Frestelsepotatis, Grytdopp, Grönkål- och Fetaostpaj, Dijonsenap, Syltlök, Rödkål, Rostad lök, Klyftade rödbetor, flera sorters köttbullar och mycket mycket mer.

Listan på julens småvarma produkter och tillbehör från Orkla FoodSolutions, är nästan lika lång som den genomsnittliga önskelistan som kommer in till Tomten varje år.

Lär dig mer om julens goda tillbehör

Play Video about Illustration med texten "Vägen till det goda - rödbeta"

Så hanterar vi rödbetorna

Produktionschefen Jonas Jönsson berättar om rödbetssäsongen som startar efter gurksäsongen. Från mitten av september till mitten av mars.

Play Video about Illustration med texten "Vägen till det goda - potatis"

Så hanterar vi potatisarna

Odlingschefen Håkan Tuvesson berättar om det nära samarbetet med kontraktsodlare, och berättar bland annat att det odlas cirka 30 000 ton potatis per år.

Play Video about Illustration med texten "Vägen till det goda - gurka"

Så hanterar vi gurkorna

Jasmin Solak är samordnare i Gröna fabriken där gurkorna hanteras. Han berättar bland annat att gurksäsongen är ungefär tio veckor lång och att allt händer inom 24 timmar – från plockning till färdigpackad produkt.

Play Video about Rebecka Persson svarar på frågan: Är fryst mat dålig?

Är fryst mat sämre?

Många av våra protein och även grönsaker och rotfrukter förpackas och säljs i fryst format. Påverkar detta näringsvärdena i själva produkten?

Rebecka Persson är Specialist Nutrition och Märkeslagstiftning inom Orkla. I denna korta intervju svarar hon bland annat på frågan om det är sämre att äta mat som varit fryst.

Dina gäster förtjänar det bästa

Felix Maggans Köttbullar är en blandning av nöt- och griskött. Fri från-sortimentet är garanterat fritt från gluten, laktos, mjölk-, soja- och äggprotein.

Felix Skånsk Senap är en äkta skånsk senap. Grovmalen och perfekt på alla julbord och i matlagningen hela året.

Lecora Brunkål är en klassiker på julbord. Grunden i brunkål är vitkål som odlas i Östergötland nära Vadstena.

Skålar med köttbullar, skånsk senap, cornichons, syltlök, rödkål.

Allt gott från samma ställe

Vårt breda sortiment gör att du kan handla mycket av de småvarma rätterna och alla tillbehör till ditt julbord, från oss på Orkla FoodSolutions. Allt från kål som odlats på den östgötska slätten, till köttbullar som tillagats med omsorg i Skåne.

Mer jul

Missa inte all ljuvlig julinspiration från våra andra delar av julbordet.

Frågor på det?

Kockarna Christoffer och Johan står i ett kök. Christoffer pekar mot kameran.

Ta hjälp av ett gäng med stort hjärta

Vi vill precis lika gärna som du att både julen och ditt julbord ska bli lyckade. Att vi tillsammans lyckas skänka både glädje och fina minnen åt alla dina julmatsglufsande matgäster.

Tveka därför inte att kontakta oss om du har några frågor. Oavsett om det gäller produkter, tips, recept eller annat. 

Folieformar med köttbullar, vegoprins, brunkål, rödkål, inlagda gurkor, rödbetsklyftor och syltlök.
Dessert med risgröt, apelsin, clementin, kanel och stjärnanis. Serverad i högt glas. I bakgrunden syns en suddig kock med förkläde.
Tolv småburkar med olika sillinläggningar, sedda ovanifrån. De står på en marinblå och vit bakgrund.
Tre rätter serverade i olika skålar och tallrikar. På bordet ligger en grön duk och lite gröna kvistar som dekoration.
Jultallrik med sill, köttbullar, brunkål, risgröt, ägg och bröd.
Smarta smårätter av sill, räkor och risgröt.
En ljusskylt med texten "Pop up Christmas". Bredvid står staplar med pappmuggar i olika färger.
Tre bitar paj med dekoration ovanpå. Serverade på ett fat från en äldre servis.