Smarta Julbord

50/50 på julbordet

Välkommen till 50/50-bordet

Play Video about Kockarna Christoffer och Johan står i ett kök vid en bänk och pratar med varandra.

Christoffer Vinke och Johan Liljegren hälsar dig välkommen till den del av julbordet där det animaliska möter växtriket. Här hittar du både lägre klimatpåverkan och ett saftigare slutresultat.

Stora fördelar för den som mixar

Play Video about Kockarna Christoffer och Johan står i ett kök vid en bänk.

Johan lagar bullar med 50/50

Johan Liljegren visar hur enkelt det är att få fler att upptäcka det vegetariska och samtidigt sänka klimatpåverkan, utan att behöva välja bort köttet.

Fixa Johans 50/50-bullar

Välj vilken animalisk färs som helst. Det spelar ingen roll om det är nöt-, bland-, fågel- eller lammfärs.  Mixa med någon av de formbara vegofärserna från Anamma. Krydda efter behag och bjud sedan köttälskarna på de godaste (och kanske grönaste) bullarna de någonsin smakat.

Närbild på hand som blandar ingredienser i en bunke.
Anamma Formbar Vegofärs, två påsar med både soja och ärta.

Juliga bullar av finaste växtfärsen

De formbara vegofärserna från Anamma är riktiga hjältar i köket. Med dessa som grund finns det inga gränser på hur kreativ du som kock kan vara. Skapa gästernas favoriträtter, men med en grön och mer hållbar bas.

Vegofärserna har utmärkta bindningsegenskaper, så du behöver inte tillsätta exempelvis ägg. Addera istället de kokta grönsakerna eller den finhackade salladen från gårdagen i färsen, så blir du dessutom en svinnhjälte.

Lär dig mer om vego från Anamma

Play Video

En produktionschefs tankar

Magnus beskriver hur vardagen kan se ut för en produktionschef i Eslöv, vars ansvar innebär att producera varor i en av de snabbast växande produktkategorierna i hela branschen.

Play Video

Johan på besök hos Anamma

Lär känna vår anläggning i Eslöv, där det mesta inom varumärket Anamma produceras och paketeras. Johan och Magnus tar dig med på en tur och avslutar med smaskiga recepttips.

Vegetarisk färslimpa i ett bleck, gjord på Anamma Formbar Vegofärs.

Bli en vegofärsmästare på nolltid

Anamma Formbar Vegofärs har varit en succé sedan lanseringen. Inte bara för att den är god. Den har fantastiska bindande egenskaper, ger minimalt steksvinn och är enkel att dryga ut med andra råvaror. 

Dina gäster förtjänar det bästa

Anamma Formbar Vegofärs Ärta är gjord på svenskodlade ärtor.

Anamma Formbar Vegofärs är gjord på soja från upphandlade odlare.

Anamma Formbar Baljväxtfärs är gjord på svenskodlade gråärtor, åkerbönor och linser.

Olika rätter skapade av Anamma Formbar Baljväxtfärs.

Flera möjligheter att skapa 50/50

På FoodSolutions är vi stolta att kunna erbjuda tre olika alternativ för dig som vill testa att göra 50/50-rätter med färs som bas. Två av färserna är baserade på svenskodlade baljväxter, medan vår sojabaserade färs naturligtvis är noga kontrollerad och bidrar inte till någon regnskogsskövling.

Mer jul

Missa inte all ljuvlig julinspiration från våra andra delar av julbordet.

Frågor på det?

Kockarna Christoffer och Johan står i köket och ler. Christoffer gör en hjärtform med sina fingrar.

Ta hjälp av ett gäng med stort hjärta

Vi vill precis lika gärna som du att både julen och ditt julbord ska bli lyckade. Att vi tillsammans lyckas skänka både glädje och fina minnen åt alla dina julmatsglufsande matgäster.

Tveka därför inte att kontakta oss om du har några frågor. Oavsett om det gäller produkter, tips, recept eller annat. 

Folieformar med köttbullar, vegoprins, brunkål, rödkål, inlagda gurkor, rödbetsklyftor och syltlök.
Dessert med risgröt, apelsin, clementin, kanel och stjärnanis. Serverad i högt glas. I bakgrunden syns en suddig kock med förkläde.
Tolv småburkar med olika sillinläggningar, sedda ovanifrån. De står på en marinblå och vit bakgrund.
Tre rätter serverade i olika skålar och tallrikar. På bordet ligger en grön duk och lite gröna kvistar som dekoration.
Jultallrik med sill, köttbullar, brunkål, risgröt, ägg och bröd.
Smarta smårätter av sill, räkor och risgröt.
En ljusskylt med texten "Pop up Christmas". Bredvid står staplar med pappmuggar i olika färger.
Tre bitar paj med dekoration ovanpå. Serverade på ett fat från en äldre servis.