Smarta Julbord
50/50 på julbordet
Välkommen till 50/50-bordet
Christoffer Vinke och Johan Liljegren hälsar dig välkommen till den del av julbordet där det animaliska möter växtriket. Här hittar du både lägre klimatpåverkan och ett saftigare slutresultat.
Stora fördelar för den som mixar
Johan lagar bullar med 50/50
Johan Liljegren visar hur enkelt det är att få fler att upptäcka det vegetariska och samtidigt sänka klimatpåverkan, utan att behöva välja bort köttet.
Fixa Johans 50/50-bullar
Välj vilken animalisk färs som helst. Det spelar ingen roll om det är nöt-, bland-, fågel- eller lammfärs. Mixa med någon av de formbara vegofärserna från Anamma. Krydda efter behag och bjud sedan köttälskarna på de godaste (och kanske grönaste) bullarna de någonsin smakat.
Juliga bullar av finaste växtfärsen
De formbara vegofärserna från Anamma är riktiga hjältar i köket. Med dessa som grund finns det inga gränser på hur kreativ du som kock kan vara. Skapa gästernas favoriträtter, men med en grön och mer hållbar bas.
Vegofärserna har utmärkta bindningsegenskaper, så du behöver inte tillsätta exempelvis ägg. Addera istället de kokta grönsakerna eller den finhackade salladen från gårdagen i färsen, så blir du dessutom en svinnhjälte.
Smarta julrecept
Lär dig mer om vego från Anamma
En produktionschefs tankar
Magnus beskriver hur vardagen kan se ut för en produktionschef i Eslöv, vars ansvar innebär att producera varor i en av de snabbast växande produktkategorierna i hela branschen.
Johan på besök hos Anamma
Lär känna vår anläggning i Eslöv, där det mesta inom varumärket Anamma produceras och paketeras. Johan och Magnus tar dig med på en tur och avslutar med smaskiga recepttips.
Bli en vegofärsmästare på nolltid
Anamma Formbar Vegofärs har varit en succé sedan lanseringen. Inte bara för att den är god. Den har fantastiska bindande egenskaper, ger minimalt steksvinn och är enkel att dryga ut med andra råvaror.
Dina gäster förtjänar det bästa
Anamma Formbar Baljväxtfärs är gjord på svenskodlade gråärtor, åkerbönor och linser.
Flera möjligheter att skapa 50/50
På FoodSolutions är vi stolta att kunna erbjuda tre olika alternativ för dig som vill testa att göra 50/50-rätter med färs som bas. Två av färserna är baserade på svenskodlade baljväxter, medan vår sojabaserade färs naturligtvis är noga kontrollerad och bidrar inte till någon regnskogsskövling.
Mer jul
Missa inte all ljuvlig julinspiration från våra andra delar av julbordet.
Frågor på det?
Ta hjälp av ett gäng med stort hjärta
Vi vill precis lika gärna som du att både julen och ditt julbord ska bli lyckade. Att vi tillsammans lyckas skänka både glädje och fina minnen åt alla dina julmatsglufsande matgäster.
Tveka därför inte att kontakta oss om du har några frågor. Oavsett om det gäller produkter, tips, recept eller annat.