Nytt år och nya tag vid julbordet. Förra årets julbord stod i skymundan för pandemin men nu dukas det snart upp i hela landet. Så vad vill gästerna ha på sitt julbord och hur kan köket möta detta? Vi på Orkla FoodSolutions har tagit pulsen på julbordet 2021, som bland annat visar att var fjärde kvinna vill ha mer grönt på bordet.
2021-10-14
Sedan 2016 har vi kommit ut med konceptet ”Smarta Julbord” som hjälper restauranger och offentliga kök att skapa mer hållbara, gröna och moderna julbord och julserveringar. I år publicerar vi även ett smakprov från en undersökning kring trender på julbordet.
Varje år lanserar vi vanligtvis Årets sill i limiterad upplaga, men i år utökas istället det stående sortimentet med en efterfrågad klassiker, Abba Gastronomi Brantevikssill, vilket är ett resultat av undersökningen som visar att vi vill ha klassiker på bordet.
Läs mer om trenderna på vår julsida – Smarta Julbord – och få inspiration och kompletta lösningar för ett grönare och mer hållbart julbord.
Behöver du hjälp med att komma ihåg allt inför julbordet? Här har du checklistan över julens alla smarta produkter.
Text: Karin Ericson
Se hur vi arbetar med framtidens mat via vår plattform Next is Now.
Läs mer om Smarta Julbord 2021.
Senaste nyheten från Abba Gastronomi – Brantvikssillen.
Tips, inspiration och tricks för dig inom restaurangbranschen.
Tips, inspiration och tricks för dig inom hotell- och eventbranschen.
Hur du planerar din egen klimatsmarta veckomeny.