En krispig grönsaksbiff med smak av chili

Nu lanserar vi på Orkla FoodSolutions en grönsaksbiff gjord på svenska råvaror och med moderna smaker. Som gjord för både skolkök och lunchkök som vill servera gott, vegetariskt och hållbart.

Nu lanserar vi på Orkla FoodSolutions en grönsaksbiff gjord på svenska råvaror och med moderna smaker. Som gjord för både skolkök och lunchkök som vill servera gott, vegetariskt och hållbart.

Grönsaksbiff är en av de vanligaste och populäraste rätterna i skolan. Men att grönsaksbiffen är gjord på svenska råvaror, det är desto ovanligare. Därför känns det extra roligt att nu kunna erbjuda en sådan produkt. Och det stannar naturligtvis inte bara vid skolorna, utan Lecora Grönsaksbiff Crispy Chili kan med stolthet serveras även på exempelvis lunchkrogarna.

Större efterfrågan på rätter med naturligt grönsaksinnehåll

Orkla FoodSolutions har idag cirka 50% marknadsandelar inom kategorin grönsaksrätter på den offentliga marknaden, med vegoproteinprodukter från bland annat Anamma. Nu ser vi en allt större efterfrågan på rätter med ett naturligt grönsaksinnehåll som alternativ till animalieliknande produkter, och lanserar därmed Lecora Grönsaksbiff Crispy Chili.

– Det finns en ökad medvetenhet och kunskap hos kostchefer och skolkökspersonal, vilket har lett till att det ställs högre krav på vegetariska produkters kvalitet, näringsvärde och ursprung. Vi ser en stor potential i att ta fram en riktigt bra biff. Det finns även ett stort sug efter produkter gjorda på svenska råvaror, säger Felix Richter, Portfolio Manager, Orkla FoodSolutions.

En riktigt god grönsaksbiff som tilltalar många

Vår grönsaksbiff görs i Vadstena på svenska grönsaker och med svensk quinoa. Dessutom är den glutenfri och innehåller varken ägg eller laktos, vilket gör att den är enkel att laga till många. Vi har även lagt ett stort fokus på en god smak eftersom det till slut är det avgörande på tallriken.

– Vi har lyckats mycket bra med smaken, och grönsaksbiffarna har en väldigt fin struktur tack vare de röda linserna och solroskärnorna som bidrar med en härlig “crunch”. De är kryddade med chili och curry, så de har en liten men balanserad hetta. Biffen är en frysvara och kan tillagas direkt i ugnen, vilket gör den enkel och snabb att hantera. Vi tror att det är en vinnare på alla sätt, avrundar Felix Richter.

Text: Karin Ericson

Snabbfakta om Lecora Grönsaksbiff Crispy Chili:

  • Krispig vegetarisk 50-grams grönsaksbiff gjord på bland annat vitkål, gröna ärtor, potatis, morötter, lök, röda linser, quinoa och solroskärnor.
  • Kryddad med chili och curry.
  • Protein från primärt röda linser, solroskärnor och quinoa.
  • Tillverkad hos Lecora i Vadstena.
  • ”Från Sverige”-märkt, det vill säga minst 75% av råvarorna har svenskt ursprung.
  • Innehåller inte gluten, ägg, laktos.

Se när Johan och Felix snackar om Lecora Grönsaksbiff Crispy Chili

Felix och Johan diskuterar i köket.
Play Video about Felix och Johan diskuterar i köket.

Se när kökschefen Anders får testa Lecora Grönsaksbiff Crispy Chili

Kockarna Anders och Johan i köket.
Play Video about Kockarna Anders och Johan i köket.

Inspiration och information om Lecora Grönsaksbiff Crispy Chili

Mockup av broschyr för Lecora Grönsaksbiff Crispy Chili.

Dela med andra

Läs också…