![Johan, Pelle, Lennart och Kristian äter beredskapsmat ute vid en träbänk med bord.](https://www.orklafoodsolutions.se/wp-content/uploads/sites/42/2024/07/artikel-beredskapsmat-outmeals-johan-pelle-lennart-kristian-1600x1000-1-1024x640.jpg)
Beredskapsmat – på besök hos OutMeals i Varberg
En kris kan komma närsomhelst och se ut på många olika vis. Vi besöker OutMeals, diskuterar beredskapsmat och Johan bjuder även på riktigt gott käk
Nu lanserar vi på Orkla FoodSolutions en grönsaksbiff gjord på svenska råvaror och med moderna smaker. Som gjord för både skolkök och lunchkök som vill servera gott, vegetariskt och hållbart.
Nu lanserar vi på Orkla FoodSolutions en grönsaksbiff gjord på svenska råvaror och med moderna smaker. Som gjord för både skolkök och lunchkök som vill servera gott, vegetariskt och hållbart.
Grönsaksbiff är en av de vanligaste och populäraste rätterna i skolan. Men att grönsaksbiffen är gjord på svenska råvaror, det är desto ovanligare. Därför känns det extra roligt att nu kunna erbjuda en sådan produkt. Och det stannar naturligtvis inte bara vid skolorna, utan Lecora Grönsaksbiff Crispy Chili kan med stolthet serveras även på exempelvis lunchkrogarna.
Orkla FoodSolutions har idag cirka 50% marknadsandelar inom kategorin grönsaksrätter på den offentliga marknaden, med vegoproteinprodukter från bland annat Anamma. Nu ser vi en allt större efterfrågan på rätter med ett naturligt grönsaksinnehåll som alternativ till animalieliknande produkter, och lanserar därmed Lecora Grönsaksbiff Crispy Chili.
– Det finns en ökad medvetenhet och kunskap hos kostchefer och skolkökspersonal, vilket har lett till att det ställs högre krav på vegetariska produkters kvalitet, näringsvärde och ursprung. Vi ser en stor potential i att ta fram en riktigt bra biff. Det finns även ett stort sug efter produkter gjorda på svenska råvaror, säger Felix Richter, Portfolio Manager, Orkla FoodSolutions.
Vår grönsaksbiff görs i Vadstena på svenska grönsaker och med svensk quinoa. Dessutom är den glutenfri och innehåller varken ägg eller laktos, vilket gör att den är enkel att laga till många. Vi har även lagt ett stort fokus på en god smak eftersom det till slut är det avgörande på tallriken.
– Vi har lyckats mycket bra med smaken, och grönsaksbiffarna har en väldigt fin struktur tack vare de röda linserna och solroskärnorna som bidrar med en härlig “crunch”. De är kryddade med chili och curry, så de har en liten men balanserad hetta. Biffen är en frysvara och kan tillagas direkt i ugnen, vilket gör den enkel och snabb att hantera. Vi tror att det är en vinnare på alla sätt, avrundar Felix Richter.
Text: Karin Ericson
En kris kan komma närsomhelst och se ut på många olika vis. Vi besöker OutMeals, diskuterar beredskapsmat och Johan bjuder även på riktigt gott käk
Till årets klimatvecka har kocken Ulrika Karlsson tänkt rejält utanför boxen och gjort en BBQ-rätt på Laxqueneller i buljong från Abba. Från hyllvärmare till en
Vällagad och spännande husmanskost är ledordet för Per Månsson som serverar cirka 200 elever i matsalen varje dag. För Fast Fusion Climate Week har han
Victoria brinner för att jobba klimatsmart och för att göra eleverna nyfikna. Genom att engagera dem med “från jord till bord tänk” har hon både
Vår webbplats placerar cookies på din enhet om du har godkänt det i webbläsarinställningarna. Cookies används för att förbättra webbplatsen, samt för analys och intressebaserad reklam.
Läs mer om Orklas behandling av personuppgifter, inklusive rätten till tillgång