
Vilket mos är du?
Mos är inte bara mos. Valet av mos kan avgöra om du får ett smidigt eller ett stressat flöde i ditt restaurangkök. Vilket mos du serverar kan
FELIX Dillpicklad Gurka fyller ett efterlängtat hål på burgarmarknaden. I nära samarbete med Sveriges främsta burgarexperter, Burgerdudes, har vi tagit fram en gurka som passar perfekt i alla burgare. Och många andra rätter, förstås.
FELIX Dillpicklad Gurka fyller ett efterlängtat hål på burgarmarknaden. I nära samarbete med Sveriges främsta burgarexperter, Burgerdudes, har vi tagit fram en gurka som passar perfekt i alla burgare. Och många andra rätter, förstås.
FELIX Dillpicklad Gurka började med två enkla, men avgörande insikter:
– De flesta svenskar hade ingen aning om vad dillpicklad gurka var.
– Dillpicklad gurka gick inte att köpa på den svenska marknaden.
Spaningarna kom från Burgerdudes, Sveriges främsta burgarentusiaster. Tillsammans driver de världens största sajt för burgarrecensioner, ett resultat av deras resor världen runt i jakt på de bästa hamburgarna.
Varje gång Burgerdudes återvände hem till Sverige frågade de sig samma sak:
“Hur kan dillpicklad gurka vara en så självklar komponent i varje klassisk amerikansk burgare, men i Sverige går den inte ens att få tag på?”
Med tanke på de senaste årens svenska burgarhype var frågan relevant – endast saltgurka, smörgåsgurka och Bostongurka fanns att köpa i Sverige, men dillpicklad gurka lyste fortfarande med sin frånvaro.
I amerikanska burgare har dillpicklad gurka länge varit en självklarhet. Den syrliga friskheten balanserar sälta, fett och sötma och förhöjer varje tugga. Dessutom passar den lika bra ihop med andra klassiska fastfoodrätter såsom mackor och bowls.
Burgerdudes kom till Orkla FoodSolutions med ett tydligt budskap:
”Vi saknar en dillpickle i Sverige. Låt oss skapa en tillsammans.”.
Sagt och gjort. Resultatet blev FELIX Dillpicklad Gurka, inlagd i Skånska Eslöv på svensk frilandsgurka, generöst kryddad med dill och dillfrö, och skuren i klassiska räfflor (crinkle cut).
FELIX Dillpicklad Gurka är ett unikt tillskott på den svenska marknaden, och vi förutspår att den kommer att bli en ny modern klassiker.

Mos är inte bara mos. Valet av mos kan avgöra om du får ett smidigt eller ett stressat flöde i ditt restaurangkök. Vilket mos du serverar kan

Anamma gör det nu ännu enklare att servera goda och växtbaserade måltider. Dessutom nyckelhålsmärkta och tillagade i Sverige. Vi säger välkommen till solros och ärta.

Våra fyrkantspizzor har länge gjort det enkelt för dig att servera riktigt goda pizzor till dina gäster i farten. Nu släpper vi två nya, men

“Barnens favoriter är ett jättebra tema – det är ju faktiskt dem vi lagar maten åt” För Marlene Toven är det självklart att laga mat