Ekologiskt

VI HJÄLPER DIG ATT LAGA 100% EKOLOGISK MAT!

Vi på FoodSolutions på Orkla Foods Sverige hjälper gärna till att öka intresset för ekologiska produkter. Därför satsar vi mycket på vårt ekologiska sortiment under bland annat varumärkena Lecora, Felix och Önos. Vi hjälper dig att snabbare uppnå både dina ekologiska mål, samtidigt som du serverar god och näringsriktig mat som du kan lita på.

Varför välja ekologiskt?

  • För renodlad mat. Du slipper lager av gifter och kemiska bekämpningsmedel på dina varor.
  • För renare vatten. Bekämpningsmedel från åkrar kan läcka till sjöar och vattendrag.
  • För en bättre djurhållning. Ekologiskt kött, ägg eller mejeriprodukter får du livsmedel från en naturligare djurhållning.
  • För nyttigare mat. Mejeriprodukter och kött som är ekologiska har en bättre fettsyrasammansättning och innehåller högre halter av de nyttiga omega-3 fettsyrorna.
  • För klimatsmartare mat. Ekologisk produktion kräver mindre energi än konventionell.

 

Ekologisk mat med grönsallad och rotfrukter.

SKÖRDEFILMER

Våra ekologiska råvaror kommer från noga utvalda gårdar och odlare runt om i landet. Framförallt kommer de från ett landskap som ofta kallas Sveriges skafferi, nämligen bördiga Skåne.

Här nedan kan du ta del av korta, beskrivande filmer om våra gurkor, rödbetor, potatisar och äpplen – från frö till skörd!

VÅRA EKOLOGISKA PRODUKTER

Vårt ekologiska sortiment består av populära och goda produkter som är enkla att servera året runt och går att använda i otaliga rätter och kombinationer.

SE EKOLOGISKT SORTIMENT
Närbild på rotfrukter och grönsaker på fat
Tre stycken hamburgare uppdukade på serveringsbricka
Fyra olika smårätter med rödbeta i fokus serverade på fat och i skålar