Fiskfärs av sill – en unik och näringsrik nyhet

Gör plats för en näringstät, efterlängtad och unik nyhet på marknaden. Med Abba Sillfärs kan du äntligen servera riktigt goda biffar och lasagne med fet och klimatklokare fisk som bas.

Gör plats för en näringstät, efterlängtad och unik nyhet på marknaden. Med Abba Sillfärs kan du äntligen servera riktigt goda biffar och lasagne med fet och klimatklokare fisk som bas.

Svinnsmart produkt som är både god och näringstät

Abba Sillfärs är verkligen en stor nyhet på marknaden, då det inte finns någon liknande produkt på marknaden idag. Fiskfärsen passar dessutom perfekt i skolans värld, då Livsmedelsverket rekommenderar att fisk ska serveras varje vecka, och varannan gång är det fet fisk som ska ligga på tallriken.

Sill tillhör de feta fiskarna och ligger även långt ner i näringskedjan, till skillnad från lax som ligger högt upp i näringskedjan. På så sätt är det mer klimatsmart att äta sill, som dessutom innehåller Omega-3.

Abba Sillfärs är resultatet av ett samarbete mellan svensk fiskerinäring och svenska forskare på Chalmers, där man hittat ett sätt att ta tillvara på restströmmar av pelagiskt fiske. 

Sillfärsen görs av MSC-märkt sill från Nordsjön, fångad med flyttrål av svensk fiskeflotta. Det tar endast cirka en timme från båt till färs, och produktionen sker på Ellös i Bhuslän, Sverige. Det ligger även i allas vårt intresse att värna om ett hållbart fiske med skonsamma fiskemetoder och att samtidigt jobba för att den fisk vi fångar blir till humanföda.

Snabbfakta om Abba Sillfärs:

  • Unik produkt då sillfärs inte funnits tidigare på marknaden.
  • Näringstät (mycket näring i förhållande till antalet kalorier), och nyttig Omega-3 från fisk.
  • Produceras i Bohuslän, Sverige.
  • MSC-märkt.
  • Tappar ingen vätska utan behåller sin form även som stekt.
  • Svinnsmart då fiskköttet närmast ryggbenet (innerfilén) är det som används.
Tre olika rätter gjorda med Abba Sillfärs.

Inspiration, recept och produktfakta om Abba Sillfärs

Dela med andra

Läs också…