Allt I Ett

SKAPA NYA RÄTTER MED ALLT I ETT BLECK

Kockarna Johan Liljegren och Mattias Sjöblom har en enkel matfilosofi. De vill att Sveriges alla kockar ska kunna mätta många magar på ett smidigt, gott och snyggt sätt. Därför har de utvecklat en allt i ett bleck-modell med 5 baser – kolhydrater, protein, tillbehör, sås och topping – som enligt dom själva går att kombinera till 152 miljoner recept. Du kan i princip laga all sorts mat som du själv vill, från husman till pytt i bleck.

Köttbullar, potatispytt med gräddsås, ärtor och lingon, allt tillagat i ett bleck.
Wallenbergare, Ris & Rödbetor med skysås, rostad fänkål och sallad. Allt tillagat i ett bleck.
Vegofärs med potatismos, råkost, skysås, ärtor och skott. Ett recept från konceptet

10 x recept = Smidigt

Enkelt att förbereda dagen innan och enkelt att laga samma dag. Ett smidigt och snyggt sätt att laga mat till stora sällskap.

Ladda ner broschyr

Allt I Ett Bleck är alltid en bra idé

Dagens ugnar gör det lätt att laga snygg och smarrig mat till många människor på ett och samma bleck. Att laga mat från grunden är en bra grundtanke. Men det är i praktiken inte alltid möjligt, då resurser och tidsbrist kan sätta käppar i hjulet. Alla våra produkter är packade med smak, vitaminer och andra näringsämnen så du är i goda händer. Dessutom är det bra för både ekonomin och miljön, win-win.

Lax med ris & rödbetor, gröna bönor, stenbits-romsås och ärtor. Ett recept från konceptet

Lax, rödbetor och romsås

Ta vad du har hemma. Förvandla en kötträtt till en vegetarisk eller tvärtom. Byt mos mot Fyra skånska gryn från Skåne, gräddfilssås mot brunsås, dill mot gräslök. Ett fel kan ju ofta bli en fantastisk rätt, så våga experimentera. Eller varför inte prova denna ruskigt goda lax med härliga smaker från havet?

Till receptet
Vegetariska smårätter och tillbehör uppifrån serverade i olika skålar

Fisk, fågel eller mittemellan?

Tanken med konceptet är att du enkelt ska kunna byta ut kött, fågel eller fisk mot smarriga vegetariska alternativ såsom Falafel, Vegobullar eller Pulled Vego. Och många gäster vill dra ner på kött för att få i sig sin dagliga dos, så välj protein efter humör och klimat.

Läs mer

SE HUR ALLT I ETT BLECK FUNGERAR I PRAKTIKEN

Hjärnorna bakom koncept och recept

Varför göra matlagning svårt när det kan vara så enkelt? Det hade våra kockar, Johan och Mattias länge tänkt på och kom fram till att det var dags att ta fram ett nytt koncept för Sveriges alla storkök. Dem lyckades kan man ju säga och gott blev det. Ta del av några snygga recept som kommer vara lika enkla att tillaga som goda.

Köksmästare i soffa mot grön vägg.

Vi har tänkt på allt

Idag slängs det alldeles för mycket mat. Ta till vara på resterna och servera lunchlådor dagen efter. Mat för många är bra för samhälle och natur och löser smidigt morgondagens lunchmeny, idag – alla dagar i veckan. Vi har tänkt på allt!

Läs mer här
Allt i ett bleck receptbok.

Receptbroschyr, färdig att använda

Mat i ugnen betyder få förberedelser och lite disk – smidigt helt enkelt. Pytten, färsbullarna eller kycklingen sköter sig praktiskt taget helt själv. Och du får tid och plats för att skapa smarriga såser eller goda tillbehör. Testa själv!

Ladda ner broschyr
Närbild på matträtt från konceptet allt i ett bleck med Anamma Eko Falafel
Krögarklass Fyra skånska gryn på en bänk framför ett litersmått med kryddväxter.
Matbild på ett träbord från konceptet Allt I Ett Bleck
Vita ikoner mot svart bakgrund med löv som motiv