Fast Casual

SNABBARE, SMIDIGARE, MYCKET SMAK OCH KVALITET

Fast Casual är en starkt växande trend där allt skall gå snabbare samtidigt som vi inte vill ge vika för smak och kvalitet. Här växer maträtter som Pulled Vego-taco och spännande falafelvarianter till smakrika burgare med picklade grönsaker och nya spännande smaker på dressingar fram. Så varför Fast Casual? Jo för att det är godare, roligare, snyggare, trendigare och lite lyxigare snabbmat – med enkla medel.

Felix Eko Potatisbullar med rödbetssallad och persilja.
Anamma Vegoburgare med sallad och Felix Pommes Strips med dippa.
Felix Pommes Strips med dippa och sesamfrön.

Hur har trenden utvecklats?

Fast Casual trenden kommer från streetfood-trenden som sätter avtryck på alltfler ställen. Fenomenet har tagit sig in från gatan och tagit plats i servicebutiker, på kvarterskrogar, fast casual-restauranger och till och med inom fine dining. Inte minst vegetarisk streetfood växer sig starkare och syns nu stort på såväl lunchkrogar som på restaurangkedjor vi annars kanske mest förknippar med kött.

Läs mer om mattrender här

Vego eller inte, det är fokus på gott

Vegetariskt eller ej, i detta koncept är det smaken som bestämmer. Det går att variera rätterna i oändlighet med tillbehör, dippor och röror vilket är hela poängen med Fast Casual. Det finns alltså inga smakkombinationer som är fel, ju färgrikare serveringar desto godare. Inspireras av vårt koncept där vi hjälper dig att sätta ihop goda, snabba och snygga rätter.

Anamma Vegokorv i olika kombinationer på en bricka.

Fast Vego Dawgs

Skapa stor variation på vegokorvmenyn med smakrika tillbehör. Idag är de vegetariska alternativen till för alla korvälskare, vegetarian eller ej.

Till recepten
Tre recept i matlådor på en rutig servett.

Fast Traditional

Husmanskosten har alltid varit en klassiker på menyn, som går hem hos alla. Vi tar rätterna till en ny lite hälsosammare och smarrigare nivå med roliga tillbehör.

Till recepten
Tre burgare och pommes på en bricka.

Vego & Beef Burgers

Detta är en sann favorit som går att variera i oändlighet. Inga smakkombinationer är fel när det kommer till hamburgare, låt fantasin flöda. Vego eller inte, det är fokus på gott.

Till recepten
Pommes och dippa på en röd bricka.

Pommes + Pimp + Sås = Kärlek

Tänk bara så mycket mer pommes och potatisklyftor kan vara, med fler dippsåser att välja mellan som gör dem ännu svårare att motstå. Både som tillbehör och som eget snabbsnack.

16 recept på dippor
Anamma Vegokorv i brioche korvbröd och picklad rödlök.
Felix Pommes Criss Cut med bostongurka och rostad chili i en bägare.
Ostburgare på Krögarklass Hamburgare med sallad och picklad rödlök.

Vad tycker våra kunder om våra produkter?

Vi har frågat våra kunder som arbetar med fast food, hur dem upplever våra produkter från Anamma samt hur de använder dem. Vi har fått väldigt bra respons, kolla själv!

Material till din verksamhet

Här har vi har samlat vårt snygga marknadsföringsmaterial som kommer hjälpa dig att stick ut bland konkurrenterna. Du får inte bara tillgång till härliga recept, posters och snygga brickunderlägg utan du får också massvis med tips på merförsäljning och snygga serveringar. Hur bra?

Sexton olika dippor på ett bord och en växt.

Pimpa såsflaskorna

Istället för egen hemmagjord märkning av sås- och dippflaskor kan du välja att skriva ut våra snygga och proffsiga etiketter.

Ladda ner
Hamburgare med pommes och grönsaker på ett underlägg.

Ta del av mer material

Här kan du ta del av massvis av tips och recept på hur just du kan komma igång med din egen Fast Casual-succé.

Ladda ner

Vårt sortiment

I vårt sortiment hittar du produkter från Fast Casuals receptsamling. Eko, vego eller kött i en härlig kombination med många olika smaker. Välj bland varumärken så som Anamma, Felix och vår egen Krögarklass. Fler produkter hittar du i menyn under produkter och recept eller så tar du genvägen här nedan.

Kika på sortimentet